Zoals al gezegd bij het voorstellen heb ik het plan om zelf een bbq te bouwen. In het verleden wel vaker een gril gebouwd door simpelweg een melkbus of olievat door te slijpen, onderstel eronder maken en een winkelwagen slopen maar nu dan het "echte" werk. Als ik me niet vergis wordt hetgeen ik maak wel een oklahoma smoker genoemd, mocht het niet zo zijn dan maakt het ook niet uit het gaat ten slotte om het resultaat en wat je er mee kan. Allereerst maar eens wat materiaal verzamelen, ik had nog een luchttank van een vrachtauto liggen en bij de sloop nog 2 lpg-tanks gescoord, een van 90 liter welke de gaarkamer wordt en een van 50 liter welke de vuurkamer wordt. De luchttank wordt de rookkamer.
http://www.mijnalbum.nl/Foto540-H8QENIYV.jpg
De start, als eerste het gas uit de tanks verwijderd en vervolgens deze kaal gemaakt met een tercooschijf. Ondertussen wat verslagen van andere bbq's bekeken en besloten om mijn vuurkamer horizontaal te plaatsen zodat ik deze ook als gril kan gebruiken, hiervoor gietijzeren roosters besteld als ook, bij dezelfde leverancier, de thermometers voor de gaar en rookkamer.
http://www.mijnalbum.nl/Foto540-PQXW3WLH.jpg
De vorderingen tot nu toe, volgende op de lijst is het plaatsen van de rookkamer welke reeds afgetekend is betreffende de ronding, dit staat voor morgen op de planning (heerlijk als je vakantie hebt). Vervolgens nog een kolenmand en de slede hiervoor, een rooster voor de gaarkamer en een heatdispencer. Ben op zich wel een absolute leek op dit gebied (heb wat maatvoeringen hier van het forum via de calculator) en zit nog wel met een paar vragen, kan bijv de kolenmand alleen gemaakt worden van strekmetaal of voldoet elk geperforeerd metaal hiervoor, hetzelfde geld voor het rooster in de gaarkamer?
Kortom alle tips en adviezen zijn welkom en ik houdt jullie op de hoogte van de vorderingen.
http://www.mijnalbum.nl/Foto540-H8QENIYV.jpg
De start, als eerste het gas uit de tanks verwijderd en vervolgens deze kaal gemaakt met een tercooschijf. Ondertussen wat verslagen van andere bbq's bekeken en besloten om mijn vuurkamer horizontaal te plaatsen zodat ik deze ook als gril kan gebruiken, hiervoor gietijzeren roosters besteld als ook, bij dezelfde leverancier, de thermometers voor de gaar en rookkamer.
http://www.mijnalbum.nl/Foto540-PQXW3WLH.jpg
De vorderingen tot nu toe, volgende op de lijst is het plaatsen van de rookkamer welke reeds afgetekend is betreffende de ronding, dit staat voor morgen op de planning (heerlijk als je vakantie hebt). Vervolgens nog een kolenmand en de slede hiervoor, een rooster voor de gaarkamer en een heatdispencer. Ben op zich wel een absolute leek op dit gebied (heb wat maatvoeringen hier van het forum via de calculator) en zit nog wel met een paar vragen, kan bijv de kolenmand alleen gemaakt worden van strekmetaal of voldoet elk geperforeerd metaal hiervoor, hetzelfde geld voor het rooster in de gaarkamer?
Kortom alle tips en adviezen zijn welkom en ik houdt jullie op de hoogte van de vorderingen.