- Berichten
- 148
Hallo allemaal,
Vandaag dan begonnen aan mijn 1e pulled pork sessie op mijn Masterbuilt. Een procureur van 2,6 kg waarbij ik het eenvoudige Noskos recept ga volgen. Als rub gebruik ik Noskos spare rib rub. Dit omdat de pulled pork rub niet op voorraad was bij de lokale BBQ shop en mij verteld werd dat het ook lekker wordt met deze rub. Vol goede moed begonnen met het wegsnijden van wat overtollig vet en goed ingesmeerd met olie en de bovengenoemde rub. Daarna het stukje vlees op het rooster en toen begonnen met het stoeien met de temperatuur. Na wat schommelingen tussen de 112 en 144 graden zit ik nu redelijk stabiel tussen de 115 en 122 graden (ik vraag me wel eens af of ik hier iets verkeerd doe of dat dit schommelen erbij hoort). Nog een paar uurtjes te gaan en dan hopelijk op naar een eerste én geslaagde pulled pork!
Vandaag dan begonnen aan mijn 1e pulled pork sessie op mijn Masterbuilt. Een procureur van 2,6 kg waarbij ik het eenvoudige Noskos recept ga volgen. Als rub gebruik ik Noskos spare rib rub. Dit omdat de pulled pork rub niet op voorraad was bij de lokale BBQ shop en mij verteld werd dat het ook lekker wordt met deze rub. Vol goede moed begonnen met het wegsnijden van wat overtollig vet en goed ingesmeerd met olie en de bovengenoemde rub. Daarna het stukje vlees op het rooster en toen begonnen met het stoeien met de temperatuur. Na wat schommelingen tussen de 112 en 144 graden zit ik nu redelijk stabiel tussen de 115 en 122 graden (ik vraag me wel eens af of ik hier iets verkeerd doe of dat dit schommelen erbij hoort). Nog een paar uurtjes te gaan en dan hopelijk op naar een eerste én geslaagde pulled pork!