- Berichten
- 2.292
Omdat ik deze week op familie bezoek ben in Zweden, kan ik me heerlijk uitleven met mijn DO.
Gisteren maakte ik deze Lasagne.
Lasagne
Ingredi?nten:
Verse lasagne bladen
2 potten basis tomatensaus
2 tenen knoflook in stukjes
1 paprika in stukken
2 uien in stukken
200 gr champignons in parten
500 gr gehakt
1 el Italiaanse kruiden
150 gr diepvriesspinazie
1 bakje roomkaas met kruiden
2 eieren geklutst
Zakje mozzarella geraspt
Parmezaanse kaas
Maak de saus door de ui en paprika goed aan te bakken, daarna het gehakt en de knoflook erbij. Bak tot het gehakt gaar is. Doe de el kruiden en champignons erdoor en laat nog even bakken. Schep de basissaus erdoor en laat het geheel een kwartiertje pruttelen. Ontdooi de diepvriesspinazie in een pan en voeg daarna de roomkaas toe, smelt dit tot een saus en haal de pan dan van het vuur. Laat een beetje afkoelen en roer dan de eieren erdoor. Bouw de lasagne door eerst een laag rode saus in de pan te doen. Dan een laagje lasagnevellen, daarop de spinaziesaus en daar weer wat rode saus op. Weer een laagje vellen en weer een laagje spinaziesaus, rode saus en een laagje mozzarella. Weer een laagje vellen en een laagje rode saus en daarop de rest van de mozzarella en parmezaan. Hang de Dutch oven met ongeveer 10 kolen op het deksel, een half uur boven een vuurtje. Daarna minstens 10 minuten laten rusten en dan aansnijden. Eet smakelijk!
Gisteren maakte ik deze Lasagne.

Lasagne
Ingredi?nten:
Verse lasagne bladen
2 potten basis tomatensaus
2 tenen knoflook in stukjes
1 paprika in stukken
2 uien in stukken
200 gr champignons in parten
500 gr gehakt
1 el Italiaanse kruiden
150 gr diepvriesspinazie
1 bakje roomkaas met kruiden
2 eieren geklutst
Zakje mozzarella geraspt
Parmezaanse kaas

Maak de saus door de ui en paprika goed aan te bakken, daarna het gehakt en de knoflook erbij. Bak tot het gehakt gaar is. Doe de el kruiden en champignons erdoor en laat nog even bakken. Schep de basissaus erdoor en laat het geheel een kwartiertje pruttelen. Ontdooi de diepvriesspinazie in een pan en voeg daarna de roomkaas toe, smelt dit tot een saus en haal de pan dan van het vuur. Laat een beetje afkoelen en roer dan de eieren erdoor. Bouw de lasagne door eerst een laag rode saus in de pan te doen. Dan een laagje lasagnevellen, daarop de spinaziesaus en daar weer wat rode saus op. Weer een laagje vellen en weer een laagje spinaziesaus, rode saus en een laagje mozzarella. Weer een laagje vellen en een laagje rode saus en daarop de rest van de mozzarella en parmezaan. Hang de Dutch oven met ongeveer 10 kolen op het deksel, een half uur boven een vuurtje. Daarna minstens 10 minuten laten rusten en dan aansnijden. Eet smakelijk!


