- Berichten
- 731
Ik had wat varkensvet over na het slachten van mijn varkens. Dit wordt normaal omgesmolten om mee te bakken, smeren en haar in model te doen
.
Normaal hou ik ook een stuk over voor mijn buurman welke ik pekel en dan na een dikke week afgeef. Maar deze keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien en lardo maken.
Een mooi stuk vet spek uitgekozen.
Een droge pekel gemaakt bestaande uit zout, peper, jeneverbes, steranijs, knoflook, rozemarijn en tijm.
Dit in een bakje gedaan samen met het vetspek
Nu 6 maanden wachten
Ondertussen zijn we het vet gaan smelten met dit als resultaat.
Mijn haar zal voor de rest van mijn leven goed zitten

Normaal hou ik ook een stuk over voor mijn buurman welke ik pekel en dan na een dikke week afgeef. Maar deze keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien en lardo maken.
Een mooi stuk vet spek uitgekozen.
Een droge pekel gemaakt bestaande uit zout, peper, jeneverbes, steranijs, knoflook, rozemarijn en tijm.
Dit in een bakje gedaan samen met het vetspek
Nu 6 maanden wachten
Ondertussen zijn we het vet gaan smelten met dit als resultaat.
Mijn haar zal voor de rest van mijn leven goed zitten
