Beef en Steak

Langzaam gegaard buikspek

 
 
 

Revers88

Pitmaster
Berichten
879
Laatste tijd kom je in restaurants regelmatig langzaam gegaard buikspek tegen. Vaak verkondigen ze dit dan als een garing van 24 uur.

Een aantal aziatische varianten daarvan vind ik zeer lekker. Nu denk ik dat zoiets op de bbq nog lekkerder kan zijn. Maar meestal ben je dan in een aantal uur ook wel klaar.

Toch wil ik het een keer langzamer proberen om te kijken wat dan het resultaat is. Waarschijnlijk is dit niet nodig of onzinnig.

Iemand tips, recepten voor een buikspek die dus 24u erop gaat?
 
Waarschijnlijk, mogelijk, ik denk.
Dat die 24u garing gewoon sousvide is ofzo.. En dan op 90 graden?

Als jij jouw ketel op de gewenste kern temperatuur houdt, dan moet je er lekker lang over doen.

Ik zou 'm gewoon maken zoals de meeste hier doen.
 
Wat voegt zeer / extreem langzaam garen toe ?
Ik snap dat het op een restaurant kaart erg interessant staat maar voegt het iets toe?
 
Terug
Bovenaan Onderaan