R
Redteketed
Gast
Afgelopen vrijdagochtend ben ik met mijn dochter even langs de Makro in Leeuwarden gegaan. En als je dan thuiskomt heb je een probleem. Ruimtegebrek in de vriezer. Waar laat je tien kilo ribs, 2,5 kilo bevroren aardbei en doos nepmagnums. Al met al, na wat passen en meten, hergroeperen, elimineren en laten ontdooien is het gelukt om alles een plaats te geven.
Bij het ontdooi-gedeelte zat ook een lamsrack, dus dat is mijn startpunt geworden.
Ik heb deze in vier stukken verdeeld, omdat twee heb gekruid met Ras el Hanout. De andere twee mochten eerst nog even baden met de volgende kruiden, samen met wat peper en zout.
Als bijgerecht: puntpaprika's gevuld met couscous met Ras el Hanout, een stoplichtje paprika en bovenop geitenkaas. Ik heb dit in alufolie gedaan en op indirect gelegd.
Daar moest nog wat bij en ik zag bij ons in de supermarkt zeekraal liggen. Had ik niet ergens iets gelezen over een salade met zeekraal. Met watermeloen.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/bijgerechten/meloen-zeekraal-salade/
De lam die in bad moest heb ik voor het op het rooster kwam nog even met olijfolie behandeld en daarna nog een rubje van rozemarijn, tijm, munt, knoflook en zout en zwarte peper meegegeven.
En als het dan klaar is lijkt ziet het er zo uit:
Bij deze grotendeels Marokkaanse BBQ heb ik geheel tegen de regels toch een biertje gepakt. Deze keer een K?ld Kletske, een bier in de style van de blonde bieren uit Belgi?, Leffe, Grimbergen en ook onze trappisten van Koninghoeven brouwen er een. Dit volmoutig bier paste mooi bij de gevulde puntpaprika. Voor bij het lam, met een toch meer uitgesproken smaak vond ik hem iets te laf.
Conclusie: Mijn vrouw vond het allemaal apart, behalve de lam, die was goed en met de Ras el Hanout net iets lekkerder. Betreft de paprika, ze is niet dol op geitenkaas. De zeekraal salade was apart om de zoutheid van de zeekraal.
Wat vond ik ervan, buiten het bierverhaal: Verrassend! Ik als kaasgruwelaar, ik blief pas sinds tien jaar wat gesmolten kaas over mijn voedsel, vond juist de geitenkaas een extra aanvulling. Beide lamsrackjes waren lekker, met voorkeur van de rozemarijn versie. De zeekraalsalade vond ik een feest. Fris, zoet, zout en enigszins een pittige byte. Hier ga ik mensen mee verrassen, bedankt McPeet.
Bij het ontdooi-gedeelte zat ook een lamsrack, dus dat is mijn startpunt geworden.

Ik heb deze in vier stukken verdeeld, omdat twee heb gekruid met Ras el Hanout. De andere twee mochten eerst nog even baden met de volgende kruiden, samen met wat peper en zout.

Als bijgerecht: puntpaprika's gevuld met couscous met Ras el Hanout, een stoplichtje paprika en bovenop geitenkaas. Ik heb dit in alufolie gedaan en op indirect gelegd.

Daar moest nog wat bij en ik zag bij ons in de supermarkt zeekraal liggen. Had ik niet ergens iets gelezen over een salade met zeekraal. Met watermeloen.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/bijgerechten/meloen-zeekraal-salade/

De lam die in bad moest heb ik voor het op het rooster kwam nog even met olijfolie behandeld en daarna nog een rubje van rozemarijn, tijm, munt, knoflook en zout en zwarte peper meegegeven.

En als het dan klaar is lijkt ziet het er zo uit:

Bij deze grotendeels Marokkaanse BBQ heb ik geheel tegen de regels toch een biertje gepakt. Deze keer een K?ld Kletske, een bier in de style van de blonde bieren uit Belgi?, Leffe, Grimbergen en ook onze trappisten van Koninghoeven brouwen er een. Dit volmoutig bier paste mooi bij de gevulde puntpaprika. Voor bij het lam, met een toch meer uitgesproken smaak vond ik hem iets te laf.
Conclusie: Mijn vrouw vond het allemaal apart, behalve de lam, die was goed en met de Ras el Hanout net iets lekkerder. Betreft de paprika, ze is niet dol op geitenkaas. De zeekraal salade was apart om de zoutheid van de zeekraal.
Wat vond ik ervan, buiten het bierverhaal: Verrassend! Ik als kaasgruwelaar, ik blief pas sinds tien jaar wat gesmolten kaas over mijn voedsel, vond juist de geitenkaas een extra aanvulling. Beide lamsrackjes waren lekker, met voorkeur van de rozemarijn versie. De zeekraalsalade vond ik een feest. Fris, zoet, zout en enigszins een pittige byte. Hier ga ik mensen mee verrassen, bedankt McPeet.