- Berichten
- 56
Ik had nog lamsnek van een halve kilo in de vriezer liggen, met het idee om dat ooit als stoofvlees te gebruiken. Echter, omdat er deze week nog niks van BBQ was gekomen, er uiteindelijk voor gekozen om deze op de KJ te bereiden. Op internet niet zo heel veel gevonden, dus het was een beetje afwachten hoe het zou worden, maar ik had er vertrouwen in. Grootste twijfelpunt was de kerntemperatuur, aangezien ik gewend ben om (varkens)procureur te garen tot 90 graden, en deze ging maar tot 55-60 graden).
's Ochtends de ontdooide lam in de marinade van olijfolie, mosterd, knoflook, p&z, en verse kruiden (salie, tijm, rozemarijn). Eind vd middag, de KJ aansteken op ongeveer 120 graden en de lamsnek indirect laten garen tot ongeveer 55 graden. Daarna het vuur opstoken en de lam nog even van een mooi korstje voorzien. Geserveerd met een door mijn vriendin gemaakt couscous salade. Een heerlijk maaltje. De lam was erg lekker op smaak, lekker mals. Eigenlijk een heel mooi stukje vlees om zo te bereiden. Zeker een aanrader om eens te proberen.
's Ochtends de ontdooide lam in de marinade van olijfolie, mosterd, knoflook, p&z, en verse kruiden (salie, tijm, rozemarijn). Eind vd middag, de KJ aansteken op ongeveer 120 graden en de lamsnek indirect laten garen tot ongeveer 55 graden. Daarna het vuur opstoken en de lam nog even van een mooi korstje voorzien. Geserveerd met een door mijn vriendin gemaakt couscous salade. Een heerlijk maaltje. De lam was erg lekker op smaak, lekker mals. Eigenlijk een heel mooi stukje vlees om zo te bereiden. Zeker een aanrader om eens te proberen.
