- Berichten
- 3.095
Als je dan toch in Rotterdam-zuid bent, kun je net zo goed even bij de Turkse slager langs gaan voor een fijn stukje lamsvlees. Gisteren lag er nog mooie lamsrug en ribbetjes, dus die heb ik snel in een zakje laten doen en rap terug naar mijn huis gesmokkeld.
Om het geheel een beetje in stijl te houden, heb ik de ruggetjes gekruid met Ras-el-Hanout en de ribbetjes met de Gyrosmix van Noskos zijn site: http://www.bbq-nl.com/2010/06/gyros.html
Voor het flatbread gebruik ik gewoon een simpel recept van Jamie Oliver: http://www.jamieshomecookingskills.com/recipe.php?title=easy-flatbreads
Alleen gebruik ik gewone bloem en voeg ik gist en wat olie en honing toe, omdat ik nou eenmaal hou van brood waar de gist zijn werk heeft kunnen doen. Dat geeft toch altijd wat meer smaak. Ik heb de broodmix aan het eind van de ochtend gemaakt, een half dagje laten rijzen en pas aan het eind van de dag uitgewerkt tot brood. Je krijgt dan een wat Naan-achtig resultaat en ik heb nog niemand ontmoet die dat niet heel lekker vond. Je kunt het brood gewoon heet grillen:
Voor de Baba Ganoush (soort Libanese dipsaus) gebruik ik dit recept als basis: http://www.24kitchen.nl/shows/eten-in-de-tuin/recepten/baba-ghanoush
Ik heb de koriander vervangen door peterselie, omdat ik het recept met koriander nogal op scheerzeep vind lijken
Ook heb ik er aan het eind nog een heel klein beetje honing doorheen gedaan. Gewoon omdat het kon en omdat ik per ongeluk ietsiepietsie teveel citroensap had gebruikt. Maar per ongeluk was het toen wel heel erg lekker. Pfiejoew.
Tenslotte nog wat lamsribbetjes laten grillen gedurende alle bovenstaande beslommeringen.
Enne...als je nog nooit lamsribbetjes hebt gegeten op deze manier: GA DAT DOEN!
"Lekker het was", zou Yoda gezegd hebben
Om het geheel een beetje in stijl te houden, heb ik de ruggetjes gekruid met Ras-el-Hanout en de ribbetjes met de Gyrosmix van Noskos zijn site: http://www.bbq-nl.com/2010/06/gyros.html

Voor het flatbread gebruik ik gewoon een simpel recept van Jamie Oliver: http://www.jamieshomecookingskills.com/recipe.php?title=easy-flatbreads
Alleen gebruik ik gewone bloem en voeg ik gist en wat olie en honing toe, omdat ik nou eenmaal hou van brood waar de gist zijn werk heeft kunnen doen. Dat geeft toch altijd wat meer smaak. Ik heb de broodmix aan het eind van de ochtend gemaakt, een half dagje laten rijzen en pas aan het eind van de dag uitgewerkt tot brood. Je krijgt dan een wat Naan-achtig resultaat en ik heb nog niemand ontmoet die dat niet heel lekker vond. Je kunt het brood gewoon heet grillen:

Voor de Baba Ganoush (soort Libanese dipsaus) gebruik ik dit recept als basis: http://www.24kitchen.nl/shows/eten-in-de-tuin/recepten/baba-ghanoush
Ik heb de koriander vervangen door peterselie, omdat ik het recept met koriander nogal op scheerzeep vind lijken

Ook heb ik er aan het eind nog een heel klein beetje honing doorheen gedaan. Gewoon omdat het kon en omdat ik per ongeluk ietsiepietsie teveel citroensap had gebruikt. Maar per ongeluk was het toen wel heel erg lekker. Pfiejoew.

Tenslotte nog wat lamsribbetjes laten grillen gedurende alle bovenstaande beslommeringen.

Enne...als je nog nooit lamsribbetjes hebt gegeten op deze manier: GA DAT DOEN!
"Lekker het was", zou Yoda gezegd hebben
