- Berichten
- 213

Voor het eerst een groot stuk vlees geprobeerd op de Q.
Eens lamsbout van 2 kg. Eerst hier een recept gezocht en een mediteraans recept gevonden.
1 kg lamsbout
125 ml witte wijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 EL munt, fijngehakt
2 EL rozemarijn, fijngehakt
2 EL olijfolie
2 EL bruine suiker
eventueel wat salie
Peper / zout
het recept was voor 1 kg dus aangepast voor 2 kg
bereiding
Het lamsboutje eerst ontdaan van overtollig vet ed. Snijdt eerst overtollig en hard vet of vlies wat weg van het vlees, maar let op niet te veel, vet geeft ook smaak en voorkomt uitdrogen tijdens het grillen.
Meng alle ingredi?nten in een kom en leg hierin het vlees Probeer het vlees geheel onder de marinade te krijgen anders moet men regelmatig het vlees draaien om de marinade gelijkmatig te laten intrekken. Zet de kom afgedekt voor een uur of drie in de koelkast. ( marineren kan ook in een zak)
Na het marineren de BBQ voorbereiden voor direct (boven de kolen of branders) / indirect ( de kolen aan een kant, het vlees aan de andere kant of de branders onder het vlees uitzetten) op 170 graden.
Het vlees eventueel samenbinden met slagerstouw en op kamertemperatuur laten komen. Zet een aluminium bakje onder het rooster om de vleessappen op te vangen

Ik had geen kom waar het boutje goed in kon marineren dus voor een uurtje of 3 in de braadslee gedaan en afgedekt met folie en tussendoor gedraaid.
daarna de Q voorverwarmd tot 170 graden en het boutje er op gelegd

Grill het vlees rondom eerst ongeveer 20 minuten aan. boven de kolen of branders.
Steek een kerntemperatuurmeter tot in het midden van de bout.
Daarna het vlees indirect grillen, tot een kern van de bout 55 graden (rose)/ 65 graden (well done) is.

Hierna nog een 10 minuten laten rusten onder aluminiumfolie en opgediend.
[/URL]
Eindconclusie was dan ook dat dit voor herhaling vatbaar is