BasBQ
Beef en Steak

Lams Ribben

 
 

toet007

Sprokkelaar
Berichten
48
4 mooie stukken lamsribbetjes gehaald bij de.Islam slagerij, 8 uur in de weber kettle.57cm op.110/120 graden dome.temperatuur.
Na die 8 uur aflakken met.een smokey bbq saus en een half uurtje ingepakt.in de folie laten staan.

Super sappig....super.smakelijk......en boterzacht.

- lamsribben, membraam.eraf halen en vet kap kruislings insnijden.

- rub,
Chili poeder, naar smaak.
Knoflook poeder, uien poeder, paprika poeder.
Snuf komijn poeder, beetje basterdsuiker en een flinke snuf oregano
c3403324843535451d95d8f538962db5.jpg
27489d59dadcfc87213758b7c410d02c.jpg
72f35d88a3c09042eb82d8431d21d5b8.jpg
5da305e7fb1e6ab161fcc6f173359103.jpg
12bda261b7362e3864d71486b5419a85.jpg


- lamsvlees lekker.ruim inrubben, nacht koelkast.

- indirect op de bbq, briketten op minion methode, en eiken blokjes zodanig op de kolen leggen dat die 8 uren rook puft.

- dome temperatuur tussen 110/120 graden

- na 3 uurtjes elk uur een planten spuit met cola erover heen sprayen, 2 drukjes per ribbetje.
- na 8 uren klaar, ruim inkwasten met een smokey bbq saus, kan ook andere saus.....in pakken in de folie en 30 minuten rusten...


- eet smakelijk.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Lijkt me lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan