- Berichten
- 67

Nadat ik nog wat aanpassingen aan mijn UDS had gemaakt en mijn controller helemaal klaar was moest er natuurlijk getest worden of de controller het goed doet.... en ja hij doet het perfect!
Bij de lokale Turkse slager zag ik n mooie sparerib van n mooi lief klein lammetje liggen..... ik dacht dat ga ik proberen.
Even het harde vet en vlies verwijderd en licht ingesmeerd met een kant en klaar lamskruidenmengsel (Ik had geen tijd voor moeilijke rubs)
Smoker opgestookt naar 120 graden en toen de controller zijn autotune had afgerond is hij ook niet meer van die temp afgeweken! Perfect!
Na 3,5 uur heb ik de ribs in alu ingepakt en daar een half glas bier bij gedaan. Ik vind appelsap een te overheersend effect op de smaak hebben en van het bier (Grolsch Kornuit) proef je uiteindelojk eigenlijk niets..... dus het vlees wordt er lekker mals van en de smaak van het vlees blijft ?cht.
Toen heb ik n hele snelle en erg lekkere glaze gemaakt die ik in Griekenland heb geleerd. Supersimpel:
50 gram honing
50 gram bruine suiker
Geraspte citroenschil van iets minder dan een halve citroen (Niet m??r doen anders wordt het te overheersend)
Een paar takjes Thijm uit de tuin gehaald en de blaadjes afritsen en dan bij het mengsel doen
Zachtjes warm laten worden tot de suiker is opgelost
Voila....klaar!
Hier heb ik na een uur in alufolie de ribs mee ingesmeerd.... toen de temp laten oplopen naar 150 graden en zo nog n half uurtje terug erin. Het vlees kreeg een mooie glans en zag er heerlijk uit...... en dat was het ook!
Al met al een zeer geslaagde test van uds aanpassing en Pid controller en als bonus een heerlijke hap!







Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk