- Berichten
- 1.840
Afgelopen weekend was het tijd om buikspek te maken voor mijn zwager als felicitatie voor zijn nieuwe baan.
En ik dacht door buikspek te maken beleven we allemaal een hoop plezier aan zijn nieuwe functie. B-)
Anderhalve kilo buikspek gekocht. verdeeld in 3 stukken.
E?n op de Chinese manier met koken, azijn intrekken in de zwoerd en inprikken en dan in een bootje met zout
E?n op de normale manier met inkepingen en het zwoerd dagje laten intrekken en vleeskant marineren met cajun rub
Het laatste stuk met AP rub nachtje in zijn geheel laten intrekken en vervolgens met een pittige marinade glaceren op de bbq.
ik heb gelezen dat krokant buikspek maken nog best wel lastig is en omdat mijn buikspek met zwoerd niet helemaal goed bedekt was met het zwoerd besloot ik voor 3 variaties te gaan.
En gelukkig maar! Direct maar bekennen dat ik niet helemaal tevreden was met het eindresultaat. Op de Chinese manier buikspek maken ging eigenlijk prima maar de krokante kost lukte gewoon niet. De zwoerd eraf gesneden en het buikspek was prima te eten maar dat was niet het doel. De gewone versie was wel krokant maar ook hier voor verbetering vatbaar. Uiteraard de versie zonder zwoerd was sowieso heerlijk kruidig pittig zoals bedoeld was.
Conclusie: het eten smaakte heerlijk en het was een erg gezellige dag en avond maar ik ben absoluut niet tevreden met het eindresultaat omdat ik niet het krokante buikspek op tafel kon zetten wat ik voor ogen had. De reden ervoor is een beetje gissen. Ik heb de recepten gevolgd. Misschien had het buikspek toch een iets dikkere vetlaag dan in de recepten waardoor het buikspek nog niet voldoende uitgedroogd was. Hoor graag tips!
Ik wil dit graag nog een keer proberen in de toekomst waarbij ik wel met een positief gevoel het eten op tafel zet.
Buikspek:
Voorbereidingen zaterdagochtend:
Chinese Style:
prikken, koken, ijsbad, prikken, prikken, prikken, en nacht in koelkast in azijn
Normal Style:
inkeping zwoerd, inkeping vleeskant, rub aanbrengen en nacht in koelkast op zout
Zondag activiteiten:
Zoutbakje klaarmaken met aluminium, zout afnemen, en SPG + chili flakes toevoegen etc etc
uitkomst:
En ik dacht door buikspek te maken beleven we allemaal een hoop plezier aan zijn nieuwe functie. B-)
Anderhalve kilo buikspek gekocht. verdeeld in 3 stukken.
E?n op de Chinese manier met koken, azijn intrekken in de zwoerd en inprikken en dan in een bootje met zout
E?n op de normale manier met inkepingen en het zwoerd dagje laten intrekken en vleeskant marineren met cajun rub
Het laatste stuk met AP rub nachtje in zijn geheel laten intrekken en vervolgens met een pittige marinade glaceren op de bbq.
ik heb gelezen dat krokant buikspek maken nog best wel lastig is en omdat mijn buikspek met zwoerd niet helemaal goed bedekt was met het zwoerd besloot ik voor 3 variaties te gaan.
En gelukkig maar! Direct maar bekennen dat ik niet helemaal tevreden was met het eindresultaat. Op de Chinese manier buikspek maken ging eigenlijk prima maar de krokante kost lukte gewoon niet. De zwoerd eraf gesneden en het buikspek was prima te eten maar dat was niet het doel. De gewone versie was wel krokant maar ook hier voor verbetering vatbaar. Uiteraard de versie zonder zwoerd was sowieso heerlijk kruidig pittig zoals bedoeld was.
Conclusie: het eten smaakte heerlijk en het was een erg gezellige dag en avond maar ik ben absoluut niet tevreden met het eindresultaat omdat ik niet het krokante buikspek op tafel kon zetten wat ik voor ogen had. De reden ervoor is een beetje gissen. Ik heb de recepten gevolgd. Misschien had het buikspek toch een iets dikkere vetlaag dan in de recepten waardoor het buikspek nog niet voldoende uitgedroogd was. Hoor graag tips!

Buikspek:

Voorbereidingen zaterdagochtend:
Chinese Style:
prikken, koken, ijsbad, prikken, prikken, prikken, en nacht in koelkast in azijn




Normal Style:
inkeping zwoerd, inkeping vleeskant, rub aanbrengen en nacht in koelkast op zout



Zondag activiteiten:
Zoutbakje klaarmaken met aluminium, zout afnemen, en SPG + chili flakes toevoegen etc etc


uitkomst:

