- Berichten
- 5.272
Grutte Pier geniet van een welverdiende vakantie op een door Germanen overbevolkt eiland in de middellandse zee. Uiteraard gaat hij daar als stevige krijger eens doorhalen in een Germaanse Bierstube en doet hij braai ideeën op voor de lange barre winter in het Fryske lân.
Hij maakt kennis met een lekker kruidendrankje (nu bekend als Liquor 43), krijgt een kratje bier uit het Kreutztal in het Sauerbratenland en hoort nog van een recept uit net ondekt werelddeel van mr Noskos.
Net voor de herfst equinox begint hij aan zijn lange reis over de Via Claudio Augusta terug naar zijn geboortegrond, alwaar zijn struise frou op hem wacht.
Hij heeft haar via de snelle postduif geapt dat hij een stevige maaltijd verwacht die zijn lege krijgersmaag goed kan gebruiken.
Dus onze dappere krijger komt thuis, geeft syn frou een kus en gaat aan tafel. En daar begint het gelazer.
Hij krijgt een of ander vegetarisch prutje met een ei. Nu ook wel bekend als shakshuka.
Grutte Pier wordt kwaad en vraag aan zijn moaie frou of ze nog wel goed bij haar holle is, of dat zijn zwaard daar wat aan moet doen. Zijn vrouw komt met een lulhannes verhaal over weggelopen Livar varkentjes, een niet te melken oeros en kippen die van de leg zijn.
Grutte Pier wordt me nu toch echt kwaad. Zijn donder is tot in de germaanse stad Colonia te horen.
Hij pakt zijn enorme meervoudig gesmeed zwaard van martensitisch quenched en tempered staal en slaat genadeloos toe..................Overal bloed............gevolgd door een enorm gekrijs.
Door de enorme lengte van zijn zwaard van om en nabij de 3 Workumse El raakt hij zijn frou net niet. Wel slaat hij de achterpootjes van de Livar varkies af, raakt de hinnen bij de kop en de oeros mist na deze woeste uithaal een stuk buikspier.
In niet mis te verstane bewoordingen geeft hij zijn frou opdracht om hier iets lekkers mee te maken. Echter, de CEO in case Grutte Pier is niet op haar bakkes gevallen.
Ze geeft hem repliek en zegt dat hij als goedmakertje maar zelf aan de houtskoolbak moet gaan staan. (ieder gelijkheid met 2025 is puur toeval)
Grutte Pier maakt er mooie gerechten van:
Kipspies in liquer 43. Helaas wat weinig foto's. Grutte Pier was er wel tevreden over.
Voor de spaakhammetjes heeft GP een pekel gemaakt en daar de hammetjes 24 uur ingelegd, daarna droog gemaakt en voor 6h laten drogen. Ingesmeerd met mosterd en voorzien van een droge verkesvrief.
Daarna de hammetje voor 2,5 uur gerookt, ingepakt met carolina mustard sauce en doorlaten garen tot een temp van 90 C. Daarna uitgepakt, ingesmeerd met de CMS en door laten garen tot 94 C.
Daarna wordt het bordje van GP opgemaakt. Niet teveel kartoffelen en coleslaw.
GP en zijn bezoek waren er zeer tevreden over.
Op de zondag gaat een broodje bavette er nog wel in.
Dit was het verhaal van Grutte Pier in het Equinox weekend.
Lees smakelijk.
Hij maakt kennis met een lekker kruidendrankje (nu bekend als Liquor 43), krijgt een kratje bier uit het Kreutztal in het Sauerbratenland en hoort nog van een recept uit net ondekt werelddeel van mr Noskos.
Net voor de herfst equinox begint hij aan zijn lange reis over de Via Claudio Augusta terug naar zijn geboortegrond, alwaar zijn struise frou op hem wacht.
Hij heeft haar via de snelle postduif geapt dat hij een stevige maaltijd verwacht die zijn lege krijgersmaag goed kan gebruiken.
Dus onze dappere krijger komt thuis, geeft syn frou een kus en gaat aan tafel. En daar begint het gelazer.
Hij krijgt een of ander vegetarisch prutje met een ei. Nu ook wel bekend als shakshuka.
Grutte Pier wordt kwaad en vraag aan zijn moaie frou of ze nog wel goed bij haar holle is, of dat zijn zwaard daar wat aan moet doen. Zijn vrouw komt met een lulhannes verhaal over weggelopen Livar varkentjes, een niet te melken oeros en kippen die van de leg zijn.
Grutte Pier wordt me nu toch echt kwaad. Zijn donder is tot in de germaanse stad Colonia te horen.
Hij pakt zijn enorme meervoudig gesmeed zwaard van martensitisch quenched en tempered staal en slaat genadeloos toe..................Overal bloed............gevolgd door een enorm gekrijs.
Door de enorme lengte van zijn zwaard van om en nabij de 3 Workumse El raakt hij zijn frou net niet. Wel slaat hij de achterpootjes van de Livar varkies af, raakt de hinnen bij de kop en de oeros mist na deze woeste uithaal een stuk buikspier.
In niet mis te verstane bewoordingen geeft hij zijn frou opdracht om hier iets lekkers mee te maken. Echter, de CEO in case Grutte Pier is niet op haar bakkes gevallen.
Ze geeft hem repliek en zegt dat hij als goedmakertje maar zelf aan de houtskoolbak moet gaan staan. (ieder gelijkheid met 2025 is puur toeval)
Grutte Pier maakt er mooie gerechten van:
- Kipdijfilet in liquor 43 met bijbehorende dip
- Liver spaakhammetjes met carolina mustard saus van Noskos, louisiana coleslaw en ierappels
- Breudje met bavette en red union pickels met jalapeno
Kipspies in liquer 43. Helaas wat weinig foto's. Grutte Pier was er wel tevreden over.
Voor de spaakhammetjes heeft GP een pekel gemaakt en daar de hammetjes 24 uur ingelegd, daarna droog gemaakt en voor 6h laten drogen. Ingesmeerd met mosterd en voorzien van een droge verkesvrief.
Daarna de hammetje voor 2,5 uur gerookt, ingepakt met carolina mustard sauce en doorlaten garen tot een temp van 90 C. Daarna uitgepakt, ingesmeerd met de CMS en door laten garen tot 94 C.
Daarna wordt het bordje van GP opgemaakt. Niet teveel kartoffelen en coleslaw.
GP en zijn bezoek waren er zeer tevreden over.
Op de zondag gaat een broodje bavette er nog wel in.
Dit was het verhaal van Grutte Pier in het Equinox weekend.
Lees smakelijk.