- Berichten
- 546
Vorige week heb ik voor het eerst krabbetjes met borstbeen op het 'eitje' gemaakt.
Het was een verzoek van m'n schoonvader, omdat die gek is op krabbetjes. Ik had het nog nooit gegeten, en hij wilde dat ik er kennis mee maakte.
Ik meen dat het ongeveer 3.5 a 4 kg in totaal was.
De avond ervoor heb ik de krabbetjes in de Rub gezet. Ik heb hiervoor 'Noskos pulled pork' gebruikt, wat goed uitpakte.
De volgende dag rond een uurtje of 11:30 de bbq aangestoken en hem stabiel gemaakt op een temp van 100 graden. Qua rookhout ben ik gegaan voor een combinatie van Appel en Berken.
Omdat ik steeds zie dat ze bij de 3-2-1 methode ( spareribs ), het vlees inpakken in aluminium folie, besloot ik om dat ook eens te probere . Bij een kerntemperatuur van 60 graden, heb ik het vlees van de bbq afgehaald en het bestrooid met een beetje roomboter en donkere basterdsuiker.
Bij een kerntemperatuur van 70 graden heb ik het vlees weer uit de folie verwijderd en begonnen met de saus aanbrengen. Voor de saus heb ik het volgende gebruikt;
- karamel stroop
- donkere basterdsuiker
- whiskey
- worchestershire saus
- cayenne pepper sauce
Bij een kerntemp van 80 graden ( ong 6 uur later ) heb ik ze van de bbq afgehaald. M'n schoonvader was iets te gulzig, dus op de foto is er al 1 krab verdwenen, en heeft hij ze doorgesneden
.
Al met al leuk om te maken, maar het kan wel beter. Ik weet niet of het inpakken zijn vruchten af heeft geworpen.
Het was een verzoek van m'n schoonvader, omdat die gek is op krabbetjes. Ik had het nog nooit gegeten, en hij wilde dat ik er kennis mee maakte.
Ik meen dat het ongeveer 3.5 a 4 kg in totaal was.
De avond ervoor heb ik de krabbetjes in de Rub gezet. Ik heb hiervoor 'Noskos pulled pork' gebruikt, wat goed uitpakte.
De volgende dag rond een uurtje of 11:30 de bbq aangestoken en hem stabiel gemaakt op een temp van 100 graden. Qua rookhout ben ik gegaan voor een combinatie van Appel en Berken.
Omdat ik steeds zie dat ze bij de 3-2-1 methode ( spareribs ), het vlees inpakken in aluminium folie, besloot ik om dat ook eens te probere . Bij een kerntemperatuur van 60 graden, heb ik het vlees van de bbq afgehaald en het bestrooid met een beetje roomboter en donkere basterdsuiker.
Bij een kerntemperatuur van 70 graden heb ik het vlees weer uit de folie verwijderd en begonnen met de saus aanbrengen. Voor de saus heb ik het volgende gebruikt;
- karamel stroop
- donkere basterdsuiker
- whiskey
- worchestershire saus
- cayenne pepper sauce
Bij een kerntemp van 80 graden ( ong 6 uur later ) heb ik ze van de bbq afgehaald. M'n schoonvader was iets te gulzig, dus op de foto is er al 1 krab verdwenen, en heeft hij ze doorgesneden

Al met al leuk om te maken, maar het kan wel beter. Ik weet niet of het inpakken zijn vruchten af heeft geworpen.
