- Berichten
- 33
Deze hoort natuurlijk op ieders lijstje om een keer te maken. Mits je van vis houdt natuurlijk.
Omdat het de eerste keer is ben ik klein begonnen met 500gr. Ik heb het recept van Dennis aangehouden : LINK
Na het pekelen zag ie er zo uit.
Cheap bastard die ik ben, ben ik begonnen met een Ebay CSG.
Helemaal niets mis mee, hij heeft 12 uur keurig gebrand.
Wel even het kolenmandje verwijderd en de originele schijf teruggeplaatst van de GGL.
Ik heb beuken rookmot gebruikt van https://goedkoop-rookhout.nl/ Een aanrader!
Ik dacht nog een hele knol knoflook te hebben liggen. Nope, dat bleken nog maar twee teentjes te zijn
Ach, dan maar zo.
Geduld... heel veel geduld... En toen kon er eindelijk gesneden worden.
De smaak is niet te evenaren door de zalm van de supermarkt of Ikea.
Die willen nog weleens papperig en veel te zout zijn. Deze niet! Zelfs mijn vrouw heeft meegegeten, terwijl die altijd de zalm overslaat.
Ook is er helemaal geen sprake van een overdreven vissmaak.
De bagels hebben we te danken aan het recept van Eefje : LINK
Ook dat was de eerste keer, dus ze zijn wat 'creatief' van vorm
Al met al een leuke ervaring om eens te doen. Volgende keer een hele zijde en dan vacumeren.
Wat me een beetje tegenviel was de timing. Ik moest en zou zondagochtend zalm eten. Dat betekent dat je door de week aan de bak moet.
En omdat ik werk, ben ik om 16:00 uur pas aan het roken kunnen beginnen. Dat betekende dus om 04:00 uur eruit om de zalm naar binnen te halen. Ook ben ik elk uur even gaan zien of die goedkope CSG het überhaupt wel bleef doen.
Omdat het de eerste keer is ben ik klein begonnen met 500gr. Ik heb het recept van Dennis aangehouden : LINK
Na het pekelen zag ie er zo uit.
Cheap bastard die ik ben, ben ik begonnen met een Ebay CSG.
Helemaal niets mis mee, hij heeft 12 uur keurig gebrand.
Wel even het kolenmandje verwijderd en de originele schijf teruggeplaatst van de GGL.
Ik heb beuken rookmot gebruikt van https://goedkoop-rookhout.nl/ Een aanrader!
Ik dacht nog een hele knol knoflook te hebben liggen. Nope, dat bleken nog maar twee teentjes te zijn

Ach, dan maar zo.
Geduld... heel veel geduld... En toen kon er eindelijk gesneden worden.
De smaak is niet te evenaren door de zalm van de supermarkt of Ikea.
Die willen nog weleens papperig en veel te zout zijn. Deze niet! Zelfs mijn vrouw heeft meegegeten, terwijl die altijd de zalm overslaat.
Ook is er helemaal geen sprake van een overdreven vissmaak.
De bagels hebben we te danken aan het recept van Eefje : LINK
Ook dat was de eerste keer, dus ze zijn wat 'creatief' van vorm

Al met al een leuke ervaring om eens te doen. Volgende keer een hele zijde en dan vacumeren.
Wat me een beetje tegenviel was de timing. Ik moest en zou zondagochtend zalm eten. Dat betekent dat je door de week aan de bak moet.
En omdat ik werk, ben ik om 16:00 uur pas aan het roken kunnen beginnen. Dat betekende dus om 04:00 uur eruit om de zalm naar binnen te halen. Ook ben ik elk uur even gaan zien of die goedkope CSG het überhaupt wel bleef doen.