- Berichten
- 949
Eh ja, dit is natuurlijk geen charcuterie maar vis, maar aangezien er de andere pekel-zalmpjes ook onder charcuterie staan gooi ik deze ook maar hier neer. Gister regende het (pancetta) en vandaag was het ook al geen mooi weer, dus heb ik enthousiast weer eens echte fudge gemaakt, vindaloo gekookt en een zalmzijde in de pekel gegooid.
ik heb een soort mengsel gebrouwen van grof zout (eigenhandig ge?mporteerd uit de supermarkt op ibiza, beetje grote brokken hier en daar), euroshopper zout (het laatste weemoedige euroshopper pakje dat in mijn keuken te vinden is) en bruine suiker. omdat het kan heb ik er een handje verse dragon in gedaan samen met wat gekneusde mosterd, jeneverbes en zwarte peper. Zalm lekker toegedekt met de pekel in de koelkast gegooid, morgenochtend afspoelen en drogen en morgennacht roken!
de staart hing een beetje over de rand van de bak, maar omdat die ook dunner is en de pekel er uiteindelijk wel op zit denk ik dat het wel losloopt:
ik heb een soort mengsel gebrouwen van grof zout (eigenhandig ge?mporteerd uit de supermarkt op ibiza, beetje grote brokken hier en daar), euroshopper zout (het laatste weemoedige euroshopper pakje dat in mijn keuken te vinden is) en bruine suiker. omdat het kan heb ik er een handje verse dragon in gedaan samen met wat gekneusde mosterd, jeneverbes en zwarte peper. Zalm lekker toegedekt met de pekel in de koelkast gegooid, morgenochtend afspoelen en drogen en morgennacht roken!
de staart hing een beetje over de rand van de bak, maar omdat die ook dunner is en de pekel er uiteindelijk wel op zit denk ik dat het wel losloopt:

