BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm

 
 

Sabine

Kooltjesharker
Berichten
200
Een achterstallig verslag… maar de moeite waard om te delen want wat is dit lekker!
Oké er is wat tijd voor nodig maar het eindresultaat is top!

De zalm volgens het recept van Noskos in een bedje van suiker, zout en kruiden gelegd. Een dag in de koelkast met de gewichten van dochterlief, laten liggen.

IMG_3490.jpeg


Afspoelen en twee dagen soort van laten indrogen. Hierdoor ontstaat een plakkerig oppervlak wat later de rook goed opneemt.

IMG_3491.jpeg


Na die tijd ‘s avonds laat op de bbq gelegd, met wat andere uitprobeersel want ruimte over. 😉
.
IMG_3492.jpeg


De volgende ochtend rook alles best intensief… dus zoals het recept zegt, onder folie nog een dag laten liggen zodat de meest intense smaak wat af kan zwakken.

Daarna aan de slag en er een heerlijke salade mee gemaakt!
Echt top!

IMG_3493.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit, hier alleen nog maar de (vacuum)zak methode met minder (gedoseerd) zoutgebruik.
En zonder geklooi met gewichten.
Vorige week 2 zijdes van bij elkaar ruim 2 kilo gerookt. Waren weer zalig.
 
dat ziet er heerlijk uit ik maak ze ook zo noskos recept.
Ziet er goed uit, hier alleen nog maar de (vacuum)zak methode met minder (gedoseerd) zoutgebruik.
En zonder geklooi met gewichten.
Vorige week 2 zijdes van bij elkaar ruim 2 kilo gerookt. Waren weer zalig.
deze methode ga ik de volgende keer doen van de week aar eens een zalmzijde scoren
 
Ziet er goed uit, hier alleen nog maar de (vacuum)zak methode met minder (gedoseerd) zoutgebruik.
En zonder geklooi met gewichten.
Vorige week 2 zijdes van bij elkaar ruim 2 kilo gerookt. Waren weer zalig.
Welk recept gebruik je hier dan voor?
 
Ewald zijn eigen recept.
 
Terug
Bovenaan Onderaan