BasBQ
Beef en Steak

Koontjes stoof met kriek

Laurens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
838
Weinig foto’s gemaakt, maar wilde het jullie niet onthouden.

Koontjes, ofwel varkenswangen zijn perfect geschikt om te stoven. Voor ons de eerste keer, en zeker voor herhaling vatbaar. De stoof is gemaakt naar recept van bbq experience center: link

De koontjes eerst gerookt met kersenhout en aangebakken op gietijzer. Daarna een uitje en knoflook in de pan fruiten. Dan kunnen de wangen, 2 flesjes kriek bier, beetje kersenjam, tijm, laurier en roseval aardappels toegevoegd worden. Dit indirect op 140 graden een uur of 4 a 5 laten pruttelen. Tot slot nog wat peperkoek toegevoegd voor de binding.

Erg tevreden met het resultaat, al zou ik volgende keer de aardappels wel apart serveren.

E6DE2357-0470-460F-8ABB-512382203697.jpeg
366EFD20-26A3-4F51-AE50-3CD581057DA2.jpeg
5A7F1FC6-D53E-4FAE-A8A0-AF8344ABC23B.jpeg


Foto van het eindresultaat is niet gelukt, pan was leeg voordat ik het wist.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.319
Ja, lekker hoor.
Wangetjes zijn super idd
Moest je nog ontvliezen?
 

Laurens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
838
Ja, lekker hoor.
Wangetjes zijn super idd
Moest je nog ontvliezen?
Ja, dat wel. Is wel even een werkje.
Vooral als je je vinger gebruikt om wat druk te geven op het vlees en je mes de verkeerde kant op draait. Mes was scherp dus voelde niks, maar er was genoeg bloed 🙈
 

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.614
Ziet er heerlijk uit Laurens!
Ik heb ze ook een keer gebruikt bij een goulash, heerlijk mals worden die dingen.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.319
Ja, dat wel. Is wel even een werkje.
Vooral als je je vinger gebruikt om wat druk te geven op het vlees en je mes de verkeerde kant op draait. Mes was scherp dus voelde niks, maar er was genoeg bloed 🙈
ach, jij heb pleisters genoeg, toch? ;)

als je niks voelt, is het een mooie wond. Heelt snel.
Hang in there 💪
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.422
Kun je geen stoer McGyver verhaal bedenken over hoe je jezelf onverdoofd moest hechten met een blikje tomaten puree, nadat je gewond bent geraakt als bemiddelaar bij een prijsoorlog tussen kopieerapparaten?


Maar top gerecht zo. In "oude" stoofgerechten wordt bloed nog wel eens gebruikt als bindmiddel en smaakmaker. 😁
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.679
Mooi werk Laurens. Dat van de laatste foto herken ik wel 😉.
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.772
Lekkere stoof, dit najaar ook al eens gemaakt. Super lekker! Nu ik dit zie, heb ik er direct weer trek in.
 

TraegerTinus

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.135
Al eens over gelezen, varkenswangen. Mooi geheugensteuntje

Verstuurd vanaf mijn SM-S901B met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan