BasBQ
Beef en Steak

Kogelbiefstuk low&slow

t.klomberg

Sprokkelaar
Berichten
38
Afgelopen zondag een mooie kogelbief van 1,4 kg op de pelletgrill.
beefkogel.JPG

Heb het vlees helemaal naturel gebraden, en geserveerd met alleen chimichurri en zout en peper naar smaak.. Helaas had ik geen verse peterselie, dan maar met gedroogde peterselie.
Eerst even op open vuur aan alle kanten aangezet en daarna bij een temperatuur van 110 graden, 1,5 uur indirect.
Kernthermometer ingesteld op 50 graden en daarna nog eens 20 minuten laten rusten en nog iets nagegaard.
kogel gaar.JPG

Tijdens het rusten van de bief, lekker de roerbakgroenten in de skillet gebakken.
roerbak.JPG

Het resultaat was een overheerlijke en supermalse kogelbiefstuk
kogel close-up .JPG


Heerlijk met een rundvlees salade , roerbakgroenten en stokbrood met kruidenboter.
bordje van de bbq.JPG
 
Ziet er lekker uit zo met die groente
 
Lekker hoor


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Fijn stukkien vlees. Op welk open vuur heb je hem aangezet? Met de pelletgril?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Fijn stukkien vlees. Op welk open vuur heb je hem aangezet? Met de pelletgril?

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Ik heb een Memphis Pro pellet grill die je op de Open Flame stand kunt opstoken tot 360 graden. En je hebt dan de beschikking over een geperforeerd rooster voor direct grillen.
 
Ik heb een Memphis Pro pellet grill die je op de Open Flame stand kunt opstoken tot 360 graden. En je hebt dan de beschikking over een geperforeerd rooster voor direct grillen.
Ah OK. Vandaar. Thnx

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Hadden we best wat van mee willen snoepen heerlijk en ook de groenten erbij (y)
 
ziet er goed uit. heb je ook een foto van de bereiding op de bbq?
 
Terug
Bovenaan Onderaan