BasBQ
Beef en Steak

Knoflook brood en Pizzas

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
19.129
Ik heb ook beide en voor mij is een pizza uit de Ooni zeker beter dan uit de BGE. Temp kan makkelijker hoger. Bij de BGE al meerdere malen verbrand vilt gehad en een keer zo warm gestookt dat het metaal was uitgezet. Gevolg dat bij het opendoen de bovenkant losschoot. Gelukkig lashandschoen aan en kon ik hem in de bovenkant pakken.
Met het nieuwe BGE scharnier zou je hier minder last van moeten hebben.
zelf heb ik het infinity gasket erop zitten en dat kan goed tegen de hitte.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.964
Dat ziet er heerlijk uit Frits. Die broodjes ga ik zeker na maken. Hier zijn we erg fan van knoflook. Dus dat gaat smullen worden. TNX voor het delen top
 

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.704
Ff weer een momentje dat ik vergeten was dat ik een Ooni wil, krijg ik dit weer op mijn beeldscherm te zien..
Heerlijk Frits, geweldig.

PS. je bent verrekte handig met die draaispatel.
 

miesder

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
176
Ff weer een momentje dat ik vergeten was dat ik een Ooni wil, krijg ik dit weer op mijn beeldscherm te zien..
Heerlijk Frits, geweldig.

PS. je bent verrekte handig met die draaispatel.
01D425D3-8390-4432-B7A2-A38E921A6962.jpeg
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
19.129
Ff weer een momentje dat ik vergeten was dat ik een Ooni wil, krijg ik dit weer op mijn beeldscherm te zien..
Heerlijk Frits, geweldig.

PS. je bent verrekte handig met die draaispatel.
Oefening baart kunst.
 

2dehans

Kooltjesharker
 
Berichten
118
Mmmm… gaan we voor.
@Frits ben ik nieuwsgierig naar je deeg recept.
nu 3 x pizza’s gemaakt maar 1ste waren het best. Later was deeg minder.
moet wel zeggen dat ik de snelle versie had niet met rijzen en dag in koelkast )

thxs
 

Erik B71

Kooltjesharker
 
 
Berichten
221
Dat ziet er heerlijk uit. Pizza altijd lekker maar dat knoflookbrood mag er ook wezen. ga ik ook eens proberen.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
19.129
@2dehans ik gebruik voor het recept een app van Ooni. Daar vul ik de gegevens in hoeveel pizza bollen ik wil en het gewicht per bol dan de percentages
2% zout, 2% olie, 65%water de tijd die ik heb voor het rijzen en de temperatuur waarbij ik laat rijzen.
Dan krijg je dit resultaat.
B3E7301F-9961-4544-9EC1-8CBC5A4BDC41.png

E4358E0E-1E59-4A26-B8B2-78367F4110FF.png
 

2dehans

Kooltjesharker
 
Berichten
118
Frits dat is super handig. Staat op m’n gsm. Ga het proberen. Thxs
 

NonSens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
705
Hou wel rekening dat het een levend organisme is. Gist en meel verschilt in kwaliteit en dus kan het verschillen qua rijping. Dit ziet dan de app weer niet. Zie de app als een handvat die je globaal aangeeft hoeveel meel, water en tijd nodig heeft.
Ik gebruik zelf bijv. nooit droge gist maar veelal desem. Hierdoor varieert het nog meer qua rijstijd en moet je met het oog bepalen wanneer je denkt goed te zitten. Kost wel veel meer tijd om te maken maar de smaak is voller en licht zurig.
Helemaal mee eens. Ik ben zelf ook vooral een desembakker (brood, foccacia etc.) maar voor de pizza's gebruik ik vaak toch gist maar dan met een lange rijs van minimaal 24 uur in de koelkast. Dit scheelt al enorm in de smaak.
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.883
Knoflook wil ook heel goed poffen in zijn geheel tussen de gloeiende kolen en is binnen 10 min klaar.
Dit doe ik ook met paprika en uien
20211120_155323.jpg

Ga zeker ook eens zo'n brood maken
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.808
Heerlijk!! vooral de knoflook brood ziet er super lekker uit zeg! 🤤
 
Bovenaan Onderaan