- Berichten
- 7.146
Vandaag voor het eerst knakworst gemaakt volgens recept van Meneer uit "over worst".
Speklappen gesneden, aangevroren en door de Porkert gehaald:
Eerst door de 4.5mm en daarna door de 2mm plaat, koud water erdoor en daarna de kruidenmix:
Het deeg gestopt in een schapendarm, worstjes van 20cm gedraaid en opgehangen in de UDS. 85graden, met beukenhout
Na ruim 2,5 uur roken viel het resultaat erg tegen, de structuur was erg korrelig en het worstje wat slap. :blush:
Waarschijnlijk te kort gemengd en niet vast genoeg gestopt, helaas nog een keer maken...
Speklappen gesneden, aangevroren en door de Porkert gehaald:

Eerst door de 4.5mm en daarna door de 2mm plaat, koud water erdoor en daarna de kruidenmix:

Het deeg gestopt in een schapendarm, worstjes van 20cm gedraaid en opgehangen in de UDS. 85graden, met beukenhout



Na ruim 2,5 uur roken viel het resultaat erg tegen, de structuur was erg korrelig en het worstje wat slap. :blush:
Waarschijnlijk te kort gemengd en niet vast genoeg gestopt, helaas nog een keer maken...
