Beef en Steak

Kipsaté, misschien wel mijn favoriete High and Fast gerecht

 
 
 

tdp

Kooltjesharker
Berichten
106
Afgelopen zaterdag mijn ouders en schoonouders weer eens uitgenodigd voor een BBQ. Ditmaal was het een 'rondje door de voorraadkast' qua gerechten. Portobello a la Caprese, Spareribs en kippendijsaté.

Vooral de kippendijsaté vind ik heerlijk. Kost je even wat voorbereiding maar dan heb je ook echt lekker saté. Het is in ieder geval mijn favoriet!

Recept:
1kg Kippendij, in hapklare stukken gesneden
100ml Kedjap Medjaw
25ml Zonnebloemolie
1 a 2 eetlepels Gochujang
1 a 2 eetlepels suiker (basterd, gula djawa, of gewoon kristalsuiker)
2 teentjes knoflook, fijn gesneden, liefst nog geraspt.

Eventueel zout en peper.

Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de kippendijstukken hier een paar uur in marineren. Rijg de stokjes. BBQ ergens tussen de 150 en 200 graden, ook een beetje afhankelijk van de afstand tussen de houtskool en het rooster. Zelf grill ik ze graag met het deksel gesloten, zodat het ook mooi doorwarmt. Ik heb ze er op basis van kleur afgehaald, meting gaf 75/85 graden aan.

Zonder foto heeft het nooit plaatsgevonden:
Kipsate.jpg


Deze als laatste geserveerd, terwijl iedereen al eigenlijk vol zat. 'Helaas' alles opgegaan, haha!
 
Afgelopen zaterdag mijn ouders en schoonouders weer eens uitgenodigd voor een BBQ. Ditmaal was het een 'rondje door de voorraadkast' qua gerechten. Portobello a la Caprese, Spareribs en kippendijsaté.

Vooral de kippendijsaté vind ik heerlijk. Kost je even wat voorbereiding maar dan heb je ook echt lekker saté. Het is in ieder geval mijn favoriet!

Recept:
1kg Kippendij, in hapklare stukken gesneden
100ml Kedjap Medjaw
25ml Zonnebloemolie
1 a 2 eetlepels Gochujang
1 a 2 eetlepels suiker (basterd, gula djawa, of gewoon kristalsuiker)
2 teentjes knoflook, fijn gesneden, liefst nog geraspt.

Eventueel zout en peper.

Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de kippendijstukken hier een paar uur in marineren. Rijg de stokjes. BBQ ergens tussen de 150 en 200 graden, ook een beetje afhankelijk van de afstand tussen de houtskool en het rooster. Zelf grill ik ze graag met het deksel gesloten, zodat het ook mooi doorwarmt. Ik heb ze er op basis van kleur afgehaald, meting gaf 75/85 graden aan.

Zonder foto heeft het nooit plaatsgevonden:
Bekijk bijlage 78730

Deze als laatste geserveerd, terwijl iedereen al eigenlijk vol zat. 'Helaas' alles opgegaan, haha!
lekker man! haha jij had gehoopt dat er nog wat overbleef als avondsnack 😆😜
 
  • Haha
Waarderingen: tdp
Ja, daar had ik inderdaad wat op gehoopt ;)
 
Lekker fotootje zeg! 📸
 
  • Leuk
Waarderingen: tdp
Ziet er geweldig uit. Mooie grill foto. Had wel wat meer foto's willen zien..
De ingredienten neigen wel naar mierzoet
Al heeft medja wel wat zout
 
Er gaat niets boven een lekker sateetje. Heerlijk
 
Ziet er geweldig uit. Mooie grill foto. Had wel wat meer foto's willen zien..
De ingredienten neigen wel naar mierzoet
Al heeft medja wel wat zout
De marianade is een balansact tussen pittig en zoet, inderdaad. Vind recepten volledig uitschrijven altijd was lastig, vooral ook omdat ik vaak ook deze samenstel op basis van voorraad.

Verder te weinig foto's gemaakt, alleen van de eindresultaten. Maar dat waren andere gerechten dan deze, vandaar maar 1 foto!
 
Heerlijk tdp 😋

Als ik die foto zo zie wil ik gelijk een hap uit het beeldscherm nemen 🤣👌
 
  • Haha
Waarderingen: tdp
Terug
Bovenaan Onderaan