Beef en Steak

Kippetje van het spit

 
 
 

miesder

Kooltjesharker
Berichten
185
Nacht in pekel gezet en rub gemaakt van
1 eetlepel rozemarijn
2 eetlepels tijm
1 eetlepel knoflookzout
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 eetlepel oregano
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
zout naar smaak
2 citroenen (1 1/2 voor het water en 1/2 voor de holte)
1 knoflookteen
(recept van bijzonderspaans.nl)

IMG_9348.jpg


IMG_9349.jpg
 
Heerlijk een kippie van het spit!

Maak je deze kip aan spit op een indirecte manier Miesder?
Of half indirect ?

Zelf maak ik hem altijd direct ( bergje kolen tegen de achterkant van de kolenmand )
 
Poah, lekker man! 😋
 
Heerlijk een kippie van het spit!

Maak je deze kip aan spit op een indirecte manier Miesder?
Of half indirect ?

Zelf maak ik hem altijd direct ( bergje kolen tegen de achterkant van de kolenmand )
Indirect. Heb de rotisserie van Keij kamado deze past ook op de BGE. Citroen en knoflook erin en smaakt precies zoals in Spanje. Er is alleen geen ruimte om de sappen op te vangen
 
Indirect. Heb de rotisserie van Keij kamado deze past ook op de BGE. Citroen en knoflook erin en smaakt precies zoals in Spanje. Er is alleen geen ruimte om de sappen op te vangen
Duidelijk.
Krijg je dan wel een mooi krokant korstje op de kip als je dat indirect doet?
Ik zelf heb de ervaring dat die dan niet krokant wordt namelijk.
 
Twee kippetjes samen in de sauna. Altijd lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan