- Berichten
- 159
Een eerste gerechtje gemaakt op m'n nieuwe Kamado Joe, het recept komt van het Youtube kanaal van Kamado Joe.
Kipfilet in sinaasappel ananas saus, de ingredi?nten:
Uiteraard kipfilet (2 uur in een brine)

De ingredi?nten voor de saus:

In een pannetje aan de kook breng en dan binden met wat maizena:
- 60 ml sinaasappelsap (natuurlijk vers geperst)
- 15 ml frambozenazijn
- 15 ml sojasaus
- grote eetlepel honing
- 2 theelepels kerrie
- 1 scheutje tabasco
- blik ananas, in stukjes gesneden, toevoegen als de saus gebonden is.

De kip na 2 uur in de brine boven direct vuur aan een kant aanbakken:

De aangebakken kip in een gietijzeren braadpan en overgieten met de saus, vervolgens met indirecte hitte ongeveer 30 minuten bij zo'n 200 tot 225 graden gaar laten worden.

Heel lekker met frietjes. Kip lekker pittig/zoet met een lichte rooksmaak.

Nou, dat was de eerste run op de Kamado. Even een beetje wennen maar het werkt allemaal prima. Nu maar eens war uitzoeken voor de volgende ronde.
Kipfilet in sinaasappel ananas saus, de ingredi?nten:
Uiteraard kipfilet (2 uur in een brine)

De ingredi?nten voor de saus:

In een pannetje aan de kook breng en dan binden met wat maizena:
- 60 ml sinaasappelsap (natuurlijk vers geperst)
- 15 ml frambozenazijn
- 15 ml sojasaus
- grote eetlepel honing
- 2 theelepels kerrie
- 1 scheutje tabasco
- blik ananas, in stukjes gesneden, toevoegen als de saus gebonden is.

De kip na 2 uur in de brine boven direct vuur aan een kant aanbakken:

De aangebakken kip in een gietijzeren braadpan en overgieten met de saus, vervolgens met indirecte hitte ongeveer 30 minuten bij zo'n 200 tot 225 graden gaar laten worden.

Heel lekker met frietjes. Kip lekker pittig/zoet met een lichte rooksmaak.

Nou, dat was de eerste run op de Kamado. Even een beetje wennen maar het werkt allemaal prima. Nu maar eens war uitzoeken voor de volgende ronde.