BasBQ
Beef en Steak

Kip van het spit

 

sejacru

Vuurmaker
Berichten
62
Gisteren nog even snel een kip op het spit bereid.
De rub is van de action! (lekker en niet duur). Verder is de kip het laatste kwartiertje afgewerkt met de Noskos? Sweet & Smokey BBQ Sauce http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html]([url]http://www.bbq-nl.com/2007/06/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce.html)[/url]
De combi van de rub en de saus maakte het goed pittig.

c8b7a896-068e-4fd0-ad7f-4ea95298edf3_zpsl4juqhga.jpg

IMG_6560_zpsaknelpcf.jpg

IMG_6561_zpsvxbl784r.jpg

IMG_6563_zpskkeqbhau.jpg

IMG_6564_zpst8me5i7k.jpg


 
Heelijk chickie zo :)
 
ben dol op kip van het spit
 
Lekker hoor.
Vraagje,
1. Smaakt het anders dan bij, bijvoorbeeld sappige of zo?
2. Hoe meet je de kern temperatuur? Elke keer even handmatig checken?
 
Ridevi71
1) snap je vraag niet helemaal
2) Klopt ja, Heb al enige ervarig met de "kip op spit" en daarom weet ik dat het ongeveer een uurtje duurt alvorens hij tegen de 70 graden zit. Daarna nog 10 minuten tot kwartiertje aflakken en smullen maar
 
vroeger al bij de Vesting in Valkenburg....kip van het spit....erg lekker.
 
Heerlijk! 2 weken geleden ook gemaakt, blijft favoriet hier!
 
Ziet er lekker uit!  Die staat hier ook regelmatig op het menu.
 
sejacru zei:
Ridevi71
1) snap je vraag niet helemaal
2) Klopt ja, Heb al enige ervarig met de "kip op spit" en daarom weet ik dat het ongeveer een uurtje duurt alvorens hij tegen de 70 graden zit. Daarna nog 10 minuten tot kwartiertje aflakken en smullen maar
Hoi. Ja sorry. De vraag is niet helemaal duidelijk nee.

Ik vroeg me af of de kip anders smaakt dan een bierblik kip. Of het sappiger is of zo, omdat de kip aan het spit continu ronddraait, waardoor de sappen beter verdeeld blijven.
 
Je slaat de spijker op de kop. Doordat het ronddraaid blijven de sappen meer in het vlees. Super mals....
 
Terug
Bovenaan Onderaan