Beef en Steak

Kip: Turkse Kipspiesen met Paprika-Walnootsaus

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.624
DSC_6128.JPG


Dit recept van de spiesen komt uit het zwarte weber BBQ boek Chicken.

Ingredienten:

1 kilogram kippendijenvlees in blokjes/stukjes

Voor de kruidenolie marinade:

1 tl. mosterdpoeder of mosterd (Dijon)
1/4 tl. knoflookganulaat of poeder of beter 1/2 teentje verse knoflook geknepen
1 tl. grof zeezout
1/4 tl. gemalen komijnzaad
1/2 tl. versgemalen zwarte peper
60 ml. (extra vergine) Olijfolie

Voor de saus:

1.1/2 ingemaakte geroosterde paprika uitgelekt. (de (zoet)zure niet op olie, pot supermarkt)
60 gram walnoten, geroosterd
125 ml. extra vergine olijfolie
15 geroosterde panko of paneermeel
2 el. balsamicoazijn
1/2 tl. gemalen komijnpoeder
1/4 tl. grof zeezout
1/4 tl. versgemalen zwarte peper

Doe de mosterd(poeder), knoflook, zout, komijnzaad, en de peper in een grote schaal en roer er de olie door.
De in stukken gesneden kippendijen erbij (2,5 - 3,5 cm) en goed omroeren zodat het vlees goed bedekt is met kruiden en olie.
laat dit in de koelkast afgedekt 1 tot 2 uur marineren.

Rooster de Panko in een droge koekenpan of skillet.
Doe de ingredienten voor de saus in de keukenmachine en pureer tot een pestoachtig mengsel (leng indien nodig wat aan met wat warm water, dit doen wij nooit)

Prik het vlees op sateprikkers of spiesen.

Gaar ze eerst indirect ongeveer 20 minuten op 180-200 gr.C
Gril ze daarna direct af om een mooi bruin kleurtje en eventueel een grilstreepje te geven.

DSC_6096.JPG


DSC_6098.JPG


DSC_6101.JPG


DSC_6104.JPG


DSC_6106.JPG


DSC_6109.JPG


DSC_6114.JPG


DSC_6117.JPG


DSC_6121.JPG


DSC_6130.JPG



Erbij bijvoorbeeld: Een zeer verrassend lekkere Bulgur salade (Bulgur is de Turkse variant van Couscous, maar dan lekkerder)
Bulgur gemaakt met een sterke kippenbouillon ipv. kokend water. Voor de bulgursalade de afgekoelde gare bulgur gemengd met komkommer, groene olijven, paar fijngesneden verse muntblaadjes, vers gehakte Peterselie, wat blokjes Feta, fijngesneden gele paprika, trostomaten in stukjes, vers geperst citroensap en 2 lenteuitjes in ringetjes
 
Laatst bewerkt:
lekker hoor, fijn dat je het recept geplaatst hebt
 
Ik zag dit gerecht vanmiddag en dacht: Dat ga ik vanavond maken!

En het was lekker!!!!  Zelfs mijn kids vonden het lekker (nou goed, de saus wat minder... meer voor mij !!  :D) Zie onder, het is wat minder mooi opgediend, maar voor een doordeweeksedinsdagavondzonahetwerk is het prima.








Dank voor het delen!

Greetz, Jerome
 
Ziet er goed uit Jerome, ben blij dat je het lekker vindt.
 
Heerlijk gegeten weer! Topper.
 
Terug
Bovenaan Onderaan