BasBQ
Beef en Steak

Kip: Pesto kipfilet in Italiaanse ham

camiel

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.593
kipfilet08.jpg

Hallo BBQvrienden

Hierbij het recept voor de pesto-kipfilet in Italiaanse ham

Ingrediënten
4 kipfilets
groene pesto
koriander poeder
limoen rasp/zeste
olijfolie
peper
zout
2 pakjes Italiaanse ham

Bereiding:
vlinder de kipfilet zo plat mogelijk
smeer de kipfilet dun in met pesto
rol de kipfilet weer op naar zijn oorspronkelijke vorm
bestrooi met peper, weinig zout (ham is ook al zoutig) en koriander
rasp limoenschil over de kipfilet (alleen het groen, het witte is bitter)
een paar druppels olijfolie per kipfilet (dan plakt de ham beter)
ruim omwikkelen met Italiaanse ham

Indirect op 120 gr. C. tot een kern van 70 gr. C. Tijdens het garen licht roken met kersenhout voor een fijne rook smaak.


De illustraties:

kipfilet01.jpg


kipfilet02.jpg


kipfilet03.jpg


kipfilet06.jpg


kipfilet08.jpg



Smakelijk!

Gloeiende groet

Camiel de barbecueman
 

Bert

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.598
Die zien er crimineel lekker uit.
Zou verboden moeten worden.
 

Roker

Kooltjesharker
 
Berichten
121
Ziet er erg lekker uit, ik ga hem dit weekend proberen denk ik. Als variatie zit ik erover te denken om ook wat gemalen parmezaanse kaas er tussen te doen.
 

camiel

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.593
Roker zei:
Ziet er erg lekker uit, ik ga hem dit weekend proberen denk ik. Als variatie zit ik erover te denken om ook wat gemalen parmezaanse kaas er tussen te doen.

klinkt als een goed plan! (zit overigens ook al in de pesto....)

misschien komt ie beter tot zijn recht, bovenop bij de kruiden, net onder de ham
 

Roker

Kooltjesharker
 
Berichten
121
Camiel zei:
Roker zei:
Ziet er erg lekker uit, ik ga hem dit weekend proberen denk ik. Als variatie zit ik erover te denken om ook wat gemalen parmezaanse kaas er tussen te doen.

klinkt als een goed plan! (zit overigens ook al in de pesto....)

misschien komt ie beter tot zijn recht, bovenop bij de kruiden, net onder de ham

Is ook een goed plan, krijg nu al trek!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.755
Altijd lekker! Mooi recept, Thanx.

Voor de duidelijkheid het is dus korianderzaad poeder toch?

Want wij Nederlanders maken niet een duidelijk onderscheid tussen Korianderzaad en Korianderblad, de smaak van beiden is heel verschillend.
Korianderblad ben ik niet zo gek op (zeepsmaak) terwijl ik korianderzaad heel lekker vind.

De Amerikanren en Indo's maken wel duidelijk onderscheid.

Amerika: Korianderzaad = Coriander, Korianderblad = Cilantro of Chinese Parsley
Indonesie: Korianderzaad = Ketumbar, Korianderblad = daun Ketumbar (Ketumbar = Ketoembar)

 

camiel

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.593
Ewald zei:
Voor de duidelijkheid het is dus korianderzaad poeder toch?

De Amerikanren en Indo's maken wel duidelijk onderscheid.

Amerika: Korianderzaad = Coriander, Korianderblad = Cilantro of Chinese Parsley
Indonesie: Korianderzaad = Ketumbar, Korianderblad = daun Ketumbar (Ketumbar = Ketoembar)

Klopt korianderzaad, en dat is me een partij lekker in combi met die limoen.

Wist overigens niet dat het blad soms ook gebruikt wordt, weer wat geleerd, dankje Ewald.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.755
Camiel zei:
Klopt korianderzaad, en dat is me een partij lekker in combi met die limoen.

Wist overigens niet dat het blad soms ook gebruikt wordt, weer wat geleerd, dankje Ewald.

Korianderblad wordt heel veel in de Aziatische  keuken gebruikt, ook de Engelsen zijn er gek op.
Ook in chimichurri wordt heel veel korianderblad gebruikt, te vervangen door Peterselie :)
Soms gebruik ik het wel maar zeer, zeer matig gedoseerd.
Korianderzaad daar in tegen ben ik helemaal verslingerd aan en zoals jij zegt in combi met limoen, een killer.
Wij doen het ook altijd over onze fruitsalade (met cointreaux, citroensap en gembersiroop)
Ook heerlijk op ananas spiesjes en dan grillen.
 
Bovenaan Onderaan