- Berichten
- 349

Oosterse Kip.
Dit recept ben ik eens een keer tegengekomen op het wereldwijdeweb, maar weet niet meer van wie het origineel is.
Ik heb drumsticks gebruikt, maar met kippendijen zonder bot gaat het ook heel goed, deze zijn wat vetter en blijven iets malser daardoor.
Ingredienten.
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels soyasaus
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel sesam olie
- 1 theelepel Garam Masala
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels gember
- 1 theelepel cayenne peper
- 8 drumsticks (of kippendijen)
i.p.v. van soyasaus heb ik Ted?s Hot Chiu gebruikt, een flesje wat ik in engeland gekocht heb met soyasaus en sesamolie en rodepepers (heel) in het flesje. Leek me een goede gelegenheid om deze eens te proberen.
Bereiding
1. Mix alles behalve de kip en de lente uitjes door elkaar in een grote kom.
2. Houd een kwart van de mix apart en bewaar deze als saus
3. Verpak de kip samen met de mix in een hersluitbare diepvrieszak. Zorg dat de kip helemaal bedekt is. Leg de zak 3 a 4 uur in de koelkast.
4. Stook de BBQ flink op en grill de kip tot hij gaar is.
5. Smeer de kip tussentijds in met de saus die je bewaard hebt.
6. Serveer de kip met het fijngesneden lente uitje.




