BasBQ
Beef en Steak

Kerst amuse eendenborst

Torea

Tondelzoeker
Berichten
7
Met kerst wil ik het volgende recept maken, maar dan zelf de eendenborst roken in plaats van kant en klaar kopen...


Zijn er 'simpele' recepten om eendenborst te roken? Welke kerntemperatuur moet ik aanhouden en kan ik het een dag van te voren bereikden en de volgende dag in plakken snijden?

dank!
 
Je kan een eendenborst eerst gaan roken aan 90 graden tot kern 50 graden.
Daarna temperatuur omhoog tot een 200 graden en dan de borst afgrillen tot gewenste kerntemperatuur ongeveer dezelfde temperatuur als je steak doet.
Wij gaan hier voor rood, dus een 56 graden.
 
Zou je ook voor het gerecht dat ik meestuurde de eendenborst afgrillen? Het gaat in de amuse namelijk koud/kamertemperatuur geserveerd worden...
 
Terug
Bovenaan Onderaan