BasBQ
Beef en Steak

Kersen clafoutis met kersensaus en ijs

 
 

koef

Kooltjesharker
Berichten
127
20140518_195502_zpsdyve7rul.jpg


Kersen op siroop 2 potjes van 350 gram , siroop afgieten en kersen saus van maken
150 ml melk
250 ml slagroom
Merg van 1 Vanille stokje
3 eieren
80 Gram Rietsuiker
150 gram bloem
1/2 zakje bakpoeder
Poedersuiker
Amandel schaafsel
Vanille ijs of stratiatella (of wat je nog meer lekker vind)
Toefje slagroom


Alles bij elkaar gooien en een beslag van kloppen, ovenschaal invetten met boter (geen springvorm gebruiken ivm het dunne beslag, het kan dan weglopen), beslag erin en dan de uitgelekte kersen erbij. Om te voorkomen dat de kersen in de bodem zakken kun je eerst een laagje beslag in de schaal doen en even kort de bbq op zodat het eerste laagje een beetje is opgesteven (had ik niet gedaan, en ik had er geen last van ;) ). Dan de kersen en de rest van het beslag erbij! Zet de ovenschaal op de bbq als deze 170 C is en bak hem tot hij een mooie bruine kleur heeft.

Voor de saus :
De kersen siroop
1/2 eetlepel Speculaas kruiden
1zakje vanille suiker
Basterd suiker naar smaak toevoegen
Alles binder gebruiken om de saus dik te krijgen, goed roeren.

Verder even wat amandel schaafsel bakken en eroverheen strooien, dit is echt ook een smaakmaker dus niet alleen voor presentatie!
Maak er wat moois van en.....
Eet smakelijk!

20140518_190541_zpsk0c3lxn7.jpg


IMG-20140518-WA0006_zpsemvznlqr.jpg


IMG-20140518-WA0008_zpscbjvqo4g.jpg


20140518_194313_zpsfdm3y2qm.jpg


20140519_205337_zpslu6xbxfp.jpg
 
Leuk recept, thx!
 
Ziet er super uit!! Thanx!!
 
Wauw! Bedankt voor het recept!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan