BasBQ
Beef en Steak

kerntemperatuur

 
 

lollie-be

Kooltjesharker
Berichten
110
Bestaat er zo geen nuttige tabel waar de kerntemperaturen duidelijk opstaan?
Zo voor alle soorten vlees, rare, medium rare,....
 
Dank u. Dat is super.

Ik zie nu wel dat de twee elkaar  tegenspreken:

Bij "beef&steak" zeggen ze: steak medium 55? en bij "meer dan vlees": 60-63? dat scheelt toch veel vind ik.
Bij "beef&steak" is 58? zelfs al well done bij "meer dan vlees" is dit 70?

Of zie ik dit verkeerd?
 
zie het als een soort van richtlijn, maar dan heb je in ieder geval wat houvast  ;)
 
Bij "meer dan vlees" staan verschillende temperaturen voor steak (bv medium-rare 55-58, etc).
Kijk maar even bij de beschrijving, dan weet je wat er gebeurt bij de verschillende temperaturen.

Leo heeft groot gelijk, het is een soort richtlijn, als je van rood houdt is 53/54 lekker (of zelfs lager), houd je van meer doorbakken dan ga je richting de 60.
 
Terug
Bovenaan Onderaan