- Berichten
- 406
Vandaag weer een hoop volluk over de vloer, ouders, schoonouders undsoweiter want het is kermis.
Dit keer wat anders dan koude schotel met broodjes dus maar een procureur uit de diepvries gehaald maar tot mijn schrik kwam ik erachter dat dit slechts 2 kg was. Ik dacht dat het bijna 3KG was.
Direct mijn contact bij de locale BBQ specialist ge-apped of ze nog versie procureur hadden. Direct bericht terug: alleen livar, of dat een probleem was B-).
Dus we konden aan de slag met 2 kg Makro en 3 kg Livar:

(Die grote is de livar uiteraard)
Standaard rub gemaakt:


Mooi inpakken zodat ie het niet koud krijgt in de koelkast:

We gaan voor de eerste keer aan de slag met het 'wedstrijd recept':
http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html
Erg spannend!
PS: Omdat ik geen spuit heb, heb ik deze dus niet ge?njecteerd.
BBQ op 120c en om 8:15/8:30 lagen ze erop.
Deze zijn van 11:00 uur. Om 10:30 een core temp van 45C (de livar)


Zoals ik wel vaker heb ging de run enorm snel-om 13:30 uur kon ik al gaan pullen. Deze was dus al met 74C ingesmeerd, na ongeveer een uur ingepakt want ik vond de temp toch wel erg hoog worden. Graadje of 80-85C?
Even laten rusten, het vocht eruit gehaald: dit was ongeveer een soepbord vol!!



Super mals vleesje, H E E R L I J K! Dit was dus het stuk van de MAKRO. Nix mis mee.
Ondertussen lag de livar nog lekker op de Q.
De Livar met 74C heerlijk ingesmeerd.
Er komt een mooie bark op.


READY! Wat me wel opviel is dat uit deze bijna geen sap kwam...
Is toch een redelijk bark...tis mijn eerste
beetje trots
Verder aardig wat problemen gehad om het ding in de alufolie te krijgen want hij viel van sappigheid uit elkaar


Mijn vorken weer gepakt want je moet toch ff flink aanzetten om dat ding uitelkaar....FLATS 1 stuk vloog naar links en het andere naar rechts :-/ S O D E J U wat was die mals zeg.



Toch maar even proeven. Die van de MAKRO was super lekker maar dit....er is gewoon geen vergelijk, en dan ben ik nog maar een amateur!
en nu kan ik eigenlijk niet meer wachten om deze straks op te warmen.
Ik heb de eindsaus klaar staan...dat wordt smullen geblazen.
Hopelijk heb ik nog wat over om kroketten te maken...we zullen zien.
Ik zal kijken of ik nog een foto van een broodje kan maken.
PS: Ik hoor graag meningen waarom deze run zo super snel is gegaan.
Temperatuur ter hoogte van het vlees was 118-123C
EDIT:
Bij deze de foto's van een broodje:


Heb er bewust voor gekozen om geen extra (BBQ) saus op het broodje te doen. PP met eindsaus en zure witte kool: 100 punten
kreeg vandaag links en rechts nog complimenten 
Dit keer wat anders dan koude schotel met broodjes dus maar een procureur uit de diepvries gehaald maar tot mijn schrik kwam ik erachter dat dit slechts 2 kg was. Ik dacht dat het bijna 3KG was.
Direct mijn contact bij de locale BBQ specialist ge-apped of ze nog versie procureur hadden. Direct bericht terug: alleen livar, of dat een probleem was B-).
Dus we konden aan de slag met 2 kg Makro en 3 kg Livar:

(Die grote is de livar uiteraard)
Standaard rub gemaakt:


Mooi inpakken zodat ie het niet koud krijgt in de koelkast:

We gaan voor de eerste keer aan de slag met het 'wedstrijd recept':
http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html
Erg spannend!
PS: Omdat ik geen spuit heb, heb ik deze dus niet ge?njecteerd.
BBQ op 120c en om 8:15/8:30 lagen ze erop.
Deze zijn van 11:00 uur. Om 10:30 een core temp van 45C (de livar)


Zoals ik wel vaker heb ging de run enorm snel-om 13:30 uur kon ik al gaan pullen. Deze was dus al met 74C ingesmeerd, na ongeveer een uur ingepakt want ik vond de temp toch wel erg hoog worden. Graadje of 80-85C?
Even laten rusten, het vocht eruit gehaald: dit was ongeveer een soepbord vol!!



Super mals vleesje, H E E R L I J K! Dit was dus het stuk van de MAKRO. Nix mis mee.
Ondertussen lag de livar nog lekker op de Q.
De Livar met 74C heerlijk ingesmeerd.
Er komt een mooie bark op.


READY! Wat me wel opviel is dat uit deze bijna geen sap kwam...
Is toch een redelijk bark...tis mijn eerste


Verder aardig wat problemen gehad om het ding in de alufolie te krijgen want hij viel van sappigheid uit elkaar



Mijn vorken weer gepakt want je moet toch ff flink aanzetten om dat ding uitelkaar....FLATS 1 stuk vloog naar links en het andere naar rechts :-/ S O D E J U wat was die mals zeg.



Toch maar even proeven. Die van de MAKRO was super lekker maar dit....er is gewoon geen vergelijk, en dan ben ik nog maar een amateur!
en nu kan ik eigenlijk niet meer wachten om deze straks op te warmen.
Ik heb de eindsaus klaar staan...dat wordt smullen geblazen.
Hopelijk heb ik nog wat over om kroketten te maken...we zullen zien.
Ik zal kijken of ik nog een foto van een broodje kan maken.
PS: Ik hoor graag meningen waarom deze run zo super snel is gegaan.
Temperatuur ter hoogte van het vlees was 118-123C
EDIT:
Bij deze de foto's van een broodje:


Heb er bewust voor gekozen om geen extra (BBQ) saus op het broodje te doen. PP met eindsaus en zure witte kool: 100 punten

