- Berichten
- 5.630
Kalkoenrollade, eenvoudige maar lekkere BBQ maaltijd met rostirondjes en witlofsalade
Het hoeft niet altijd complex en moeilijk, eenvoud kan ook erg lekker zijn.
Zeker niet als je weinig tijd hebt, en afgelopen zondag was zo'n dag want ik moest ook nog rauw voermix maken voor onze Knuffeltijgers.
Kalkoendijen bij de Turkse slager gehaald en deze in kleinere stukken gesneden van ongeveer uniforme grootte
gemarineerd in een eenvoudige marinade bestaande uit:
Per kilogram
27 gram van Beekum kipkruiden uniek
2 volle EL. Tomaten Ketchup
1 tl. Groene Tabasco (Jalapeno)
goed mengen met de kalkoen en een uurtje ofzo laten marineren en er dan een rollade ervan maken.
Deze keetr had ik 3 rollades van 600 gram elk, 2 ervan ge-vacumeerd in een vacuumzak en in de vriezer, de derde
Op de BBQ bij 200 graden Celsius tot een kerntemp. van 73 graden Celsius, ik heb de rollade in een alu bakje gelegd want ik wilde het braadvocht niet verspillen, dat is namelijk erg lekker als jus over het kalkoenvlees.
erbij rotsi rondjes bacon ui van aviko en een witlofsalade.
Maar zoals al gezegd er moest die dag nog meer worden gedaan, Konijnen kwartels en Eend voor de Knuffeltijgers,
die moeten nog door de vleesmolen.
Verder met de Kalkoenrollade
Het hoeft niet altijd complex en moeilijk, eenvoud kan ook erg lekker zijn.
Zeker niet als je weinig tijd hebt, en afgelopen zondag was zo'n dag want ik moest ook nog rauw voermix maken voor onze Knuffeltijgers.
Kalkoendijen bij de Turkse slager gehaald en deze in kleinere stukken gesneden van ongeveer uniforme grootte
gemarineerd in een eenvoudige marinade bestaande uit:
Per kilogram
27 gram van Beekum kipkruiden uniek
2 volle EL. Tomaten Ketchup
1 tl. Groene Tabasco (Jalapeno)
goed mengen met de kalkoen en een uurtje ofzo laten marineren en er dan een rollade ervan maken.
Deze keetr had ik 3 rollades van 600 gram elk, 2 ervan ge-vacumeerd in een vacuumzak en in de vriezer, de derde
Op de BBQ bij 200 graden Celsius tot een kerntemp. van 73 graden Celsius, ik heb de rollade in een alu bakje gelegd want ik wilde het braadvocht niet verspillen, dat is namelijk erg lekker als jus over het kalkoenvlees.
erbij rotsi rondjes bacon ui van aviko en een witlofsalade.
Maar zoals al gezegd er moest die dag nog meer worden gedaan, Konijnen kwartels en Eend voor de Knuffeltijgers,
die moeten nog door de vleesmolen.
Verder met de Kalkoenrollade