BasBQ
Beef en Steak

kalkoen op de bge low en slow

 

robbertbbb

Vuurmaker
Berichten
89
vandaag gaan we voor een test voor kerst.
de kalkoen 24 uur in een 6% zout pekelbad gehad.
hij ging van 3180gr naar 3480gr
nu een nacht gedroogd in de koelkast en dan vanaf 13.00 op 100 graden op de bbq met de heater meter.

f838bc513641517009a74d9c1fbc083b.jpg
 
Ik ben ook benieuwd. Hier staat ook kalkoen op het menu met kerst.
Dus kom maar op met die foto's en eindresultaat. :D
 
Wij gaan ook voor de kerst kalkoen op de Q. Ik heb eigenlijk alleen nog maar kalkoen in de oven gemaakt maar noot gepekeld.
Waar doe je zo'n grote vogel in pekelen, een emmer?
 
Ben benieuwd hoe die er af komt, blijf het ff volgen
 
Na 6 uur was ie 71 graden en toch wat pips op 100 graden. Dus in een half uur naar 170 gebracht met de heatermeter en mooi op kleur gebracht.
Het vel was niet extreme knapperig maar zeker lekker 
3aeb3f122a37e056cc77dd549956de06.jpg
d062c4cd463bbeaf244464528ad067f7.jpg
95904a814a7dbbb6f430cf5bae1edbcb.jpg
 
Mooi dat hij toch nog op kleur os gekomen, was de smaak ook goed.
Grote kans dat we dit met kerst ook gaan maken
 
De smaak was uitstekend.
Behalve de pekel heb ik er niets aan gedaan.
Dat verbaasde dat hij zo lekker was 
Uiteraard zal wat knoflook niet misstaan.
Maar een grotere kalkoen met kerst zal nog wat langer moeten of een iets hogere temperatuur.
 
Leuk dat hij zo netjes gelukt is.
Ik wil dit nog wel eens met een kippetje proberen, zou min of meer zelfde moeten zijn verwacht ik.
 
Mooi resultaat!!
 
Heel netjes hoor, ik denk dat een iets hogere T mooier resultaat zal geven. Vlees mooi mals houden en een knapperig huidje dat is haast onmogelijk hoor... succes!
 
Terug
Bovenaan Onderaan