- Berichten
- 10.082
Al meerdere keren gemaakt en het is erg lekker. Wilde dit graag in het receptendeel plaatsen omdat er iets dergelijks nog niet in staat.
Neem een mooi stukje kalfsbiefstuk van ca 1,3kg.
Ras El Hanout, rucola en zongedroogde tomaten.
Een paar plakjes buikspek.
Thuis gekomen het kalfsvlees "geprept":
Eerst dusdanig gesneden en "opengeklapt" dat er een plat stuk vlees ontstaat, geschikt om op te rollen.
Vlees bestrooit met zou, peper, Ras El Hanout (alles naar eigen smaak, maar voorzichtig met het zout)
Daarna belegd met plakjes buikspek, zongedroogde tomaatjes en rucola.

Vervolgens het hele zaakje opgerold en gebonden:

Daarna de rollade aan de buitenkant nogmaals bestrooit met Ras El Hanout en dan op de bbq.

Lekker roken met wat kersensnippers, geweekt in water.
Na ca anderhalf uur tikte de kerntemp 52 graden aan.
Nog even laten rusten en toen aangesneden:

Bedankt voor het kijken en succes met de bereiding van deze gevulde rollade.
Rick
Neem een mooi stukje kalfsbiefstuk van ca 1,3kg.
Ras El Hanout, rucola en zongedroogde tomaten.
Een paar plakjes buikspek.
Thuis gekomen het kalfsvlees "geprept":
Eerst dusdanig gesneden en "opengeklapt" dat er een plat stuk vlees ontstaat, geschikt om op te rollen.
Vlees bestrooit met zou, peper, Ras El Hanout (alles naar eigen smaak, maar voorzichtig met het zout)
Daarna belegd met plakjes buikspek, zongedroogde tomaatjes en rucola.

Vervolgens het hele zaakje opgerold en gebonden:

Daarna de rollade aan de buitenkant nogmaals bestrooit met Ras El Hanout en dan op de bbq.

Lekker roken met wat kersensnippers, geweekt in water.
Na ca anderhalf uur tikte de kerntemp 52 graden aan.
Nog even laten rusten en toen aangesneden:

Bedankt voor het kijken en succes met de bereiding van deze gevulde rollade.
Rick