- Berichten
- 457
Goedemorgen BBQ-vrienden,
Gisteren lekker op tijd thuis uit het werk dus tijd om iets nieuws te proberen. Ik had voor mijn verjaardag het nieuwe boek van Jord gekregen en daar stond een bbq boordje in. Ik heb niet zo'n gaaf vuurvarkie maar op de bbq ging dit ook prima.
Het recept is eigenlijk een normaal brooddeeg aangevuld met ui, oregano en kaas. Ik heb er zelf nog een beetje cayennepeper aan toegevoegd voor wat extra pit maar verder het recept netjes gevolgd. Dus eerst het brooddeeg 30 minuten laten rijzen, toen gemengd met de kaas, ui en oregano en opnieuw 30 minuten laten rijzen in het ingevette bakblik.
Die kon vervolgens op de bbq, indirect op 180 graden.
Na een half uur was hij nog wat bleek en niet helemaal gaar. Dus de temperatuur naar 220 graden gebrachten en nog 5 a 10 minuten laten staan voor een mooi korstje.
Even laten afkoelen op een rooster zodat de korst lekker knapperig blijft.
Dan de bbq gevuld met wat mini spiesjes. Blokjes kipfilet met Gold Star Chicken Rub van Loot 'N Booty BBQ en wat rundergehakt met The Most Powerful Stuff van EAT Barbecue. Dacht zal rustig aan doen met die laatste vanwege de benaming maar dat bleek mee te vallen dus had achteraf wel wat extra kunnen gebruiken..
Broodje was afgekoeld, spiesjes zijn klaar, tijd om alles op een plank te serveren met wat zelfgemaakte smokey bbq saus!
Al met al aardig tevreden, vooral over het brood. Damn! Wat is dat lekker zeg! Erg luchtige kern en dan zo'n knapperige buitenkant. Mocht van mij nog iets meer kaas en ui in dus ik heb weer een goede reden om het nog eens te proberen
Gezien het tijdstip, het is ook een prima ontbijt
Gisteren lekker op tijd thuis uit het werk dus tijd om iets nieuws te proberen. Ik had voor mijn verjaardag het nieuwe boek van Jord gekregen en daar stond een bbq boordje in. Ik heb niet zo'n gaaf vuurvarkie maar op de bbq ging dit ook prima.
Het recept is eigenlijk een normaal brooddeeg aangevuld met ui, oregano en kaas. Ik heb er zelf nog een beetje cayennepeper aan toegevoegd voor wat extra pit maar verder het recept netjes gevolgd. Dus eerst het brooddeeg 30 minuten laten rijzen, toen gemengd met de kaas, ui en oregano en opnieuw 30 minuten laten rijzen in het ingevette bakblik.
Die kon vervolgens op de bbq, indirect op 180 graden.

Na een half uur was hij nog wat bleek en niet helemaal gaar. Dus de temperatuur naar 220 graden gebrachten en nog 5 a 10 minuten laten staan voor een mooi korstje.

Even laten afkoelen op een rooster zodat de korst lekker knapperig blijft.

Dan de bbq gevuld met wat mini spiesjes. Blokjes kipfilet met Gold Star Chicken Rub van Loot 'N Booty BBQ en wat rundergehakt met The Most Powerful Stuff van EAT Barbecue. Dacht zal rustig aan doen met die laatste vanwege de benaming maar dat bleek mee te vallen dus had achteraf wel wat extra kunnen gebruiken..

Broodje was afgekoeld, spiesjes zijn klaar, tijd om alles op een plank te serveren met wat zelfgemaakte smokey bbq saus!


Al met al aardig tevreden, vooral over het brood. Damn! Wat is dat lekker zeg! Erg luchtige kern en dan zo'n knapperige buitenkant. Mocht van mij nog iets meer kaas en ui in dus ik heb weer een goede reden om het nog eens te proberen


Gezien het tijdstip, het is ook een prima ontbijt
