Hallo (allemaal),
Via deze weg wil ik mij graag even (kort) voorstellen. Mijn naam is Joost (gebruikersnaam Zjwast) en ik ben woonachtig in Overveen. Sinds dit jaar in het bezit van een BGE Large en daarvoor jarenlang gebarbecued op een Weber OT 57, tot grote tevredenheid al zeg ik het zelf. De BGE voegt een nieuwe dimensie toe en dat komt goed uit want ik houd van low & slow, maar eigenlijk is alles wel leuk op de bbq toch? Nu we het daar toch over hebben, wat is jullie techniek om de temperatuur bij het openen van de BGE niet te snel op te laten lopen? Ik snap het antwoord 'if you are looking, you aint cooking'... maar af en toe moet je toch even kijken? Ook bij 'normale' grillsessies, zoals bijv. sateetjes of hamburgers. Het feit dat je ze moet draaien, laat mijn BGE best wel snel flink warmer worden. Ik doe de onderste schuif al helemaal dicht voordat ik het deksel open doe... ik kijk uit naar de reacties of suggesties.
Gisteren mijn eerste ervaring met sous vide en daarna 'afgrillen'... Wat een feest was dat zeg! Mijn kinderen (8 en 6) zaten vol ongeloof te kijken hoe een stukje vlees in een plastic zak toch iets kon worden. In dit geval was het een kleine cote de boeuf, van een centimeter of 4 dik, die ik 3 uur in mijn stoomoven op 58 graden heb bereid. Ze zaten ze hun vingers af te likken
Tot zover en met vriendelijke groet!
Via deze weg wil ik mij graag even (kort) voorstellen. Mijn naam is Joost (gebruikersnaam Zjwast) en ik ben woonachtig in Overveen. Sinds dit jaar in het bezit van een BGE Large en daarvoor jarenlang gebarbecued op een Weber OT 57, tot grote tevredenheid al zeg ik het zelf. De BGE voegt een nieuwe dimensie toe en dat komt goed uit want ik houd van low & slow, maar eigenlijk is alles wel leuk op de bbq toch? Nu we het daar toch over hebben, wat is jullie techniek om de temperatuur bij het openen van de BGE niet te snel op te laten lopen? Ik snap het antwoord 'if you are looking, you aint cooking'... maar af en toe moet je toch even kijken? Ook bij 'normale' grillsessies, zoals bijv. sateetjes of hamburgers. Het feit dat je ze moet draaien, laat mijn BGE best wel snel flink warmer worden. Ik doe de onderste schuif al helemaal dicht voordat ik het deksel open doe... ik kijk uit naar de reacties of suggesties.
Gisteren mijn eerste ervaring met sous vide en daarna 'afgrillen'... Wat een feest was dat zeg! Mijn kinderen (8 en 6) zaten vol ongeloof te kijken hoe een stukje vlees in een plastic zak toch iets kon worden. In dit geval was het een kleine cote de boeuf, van een centimeter of 4 dik, die ik 3 uur in mijn stoomoven op 58 graden heb bereid. Ze zaten ze hun vingers af te likken

Tot zover en met vriendelijke groet!