- Berichten
- 1.148
Goedenavond, buikje weer vol.
Met wat dan?
Nou, ik had nog jodenhaas in de vriezer en ging opzoek naar hoe klaar te maken.
Gisteren in Nunspeet geweest bij een BBQ shop en daar @NasQ steak kruiden gehaald. En ook @noskos Gyros kruiden waar ik toevallig vandaag wat over las op het forum (nu al zin in Gyros)
Ok, dus jodenhaas als Steak klaar maken, leek me een goed idee, maar een ossehaassate zat me ook in het achterhoofd dus waarom geen jodenhaassate.
Ik had 4 stukken, 1 stuk met NasQ steak kruiden en de andere 3 in grote stukken in de marinade.
Wat recepten bekeken voor marinade en mijn eigen slinger er aan gegeven met wat voorradig was.
5 eetlepels Ketjap
3 eetlepels olijfolie
Paar klappen op de paprika kruiden
Zo ook paar klappen en slingers met de knoflook/paprika en uienpoeder potjes.
Beetje honing en roeren maar.
In een afgedekte bak in de koelkast en MotoGP gekeken. (Was weer genieten)
1,5 uur laterrr begonnen met paprika/ui/champignons/tomaat en courgette te snijden voor het groente prutje en wat stukken aan de spiezen te doen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Hup, de boel op de BBQ en thermometer erin.
Rond de 51 graden beetje lopen prikken met de thermapen en bij een 53 graden eraf, katen rusten onder de aluminiumfolie en de sate beetje extra opwarmen.
Oja, ik had geen wijko sate, dus 2 flinke scheppen Calvé pindakaas met nootjes.
Ook daar weer paar slingers knoflookpoeder/ketjap/scherpe saus en weet ik wat nog meer om het lekker op smaak te krijgen, resultaat was erg lekker moet ik zeggen.
Aangesneden (het grote stuk) en de spiesen op bord met groente prutje met ketjap.
Poe he,wel een beetje heftige kruiden @NasQ , ik heb het er een beetje te dik opgewreven denk ik.
Behoorlijk pittig, ff wennen.
Saté was goed gelukt en lekker mals, al met al weer een mooi avontuur.
Fijne avond allen
Met wat dan?
Nou, ik had nog jodenhaas in de vriezer en ging opzoek naar hoe klaar te maken.
Gisteren in Nunspeet geweest bij een BBQ shop en daar @NasQ steak kruiden gehaald. En ook @noskos Gyros kruiden waar ik toevallig vandaag wat over las op het forum (nu al zin in Gyros)
Ok, dus jodenhaas als Steak klaar maken, leek me een goed idee, maar een ossehaassate zat me ook in het achterhoofd dus waarom geen jodenhaassate.
Ik had 4 stukken, 1 stuk met NasQ steak kruiden en de andere 3 in grote stukken in de marinade.
Wat recepten bekeken voor marinade en mijn eigen slinger er aan gegeven met wat voorradig was.
5 eetlepels Ketjap
3 eetlepels olijfolie
Paar klappen op de paprika kruiden
Zo ook paar klappen en slingers met de knoflook/paprika en uienpoeder potjes.
Beetje honing en roeren maar.
In een afgedekte bak in de koelkast en MotoGP gekeken. (Was weer genieten)
1,5 uur laterrr begonnen met paprika/ui/champignons/tomaat en courgette te snijden voor het groente prutje en wat stukken aan de spiezen te doen.


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk


Hup, de boel op de BBQ en thermometer erin.
Rond de 51 graden beetje lopen prikken met de thermapen en bij een 53 graden eraf, katen rusten onder de aluminiumfolie en de sate beetje extra opwarmen.
Oja, ik had geen wijko sate, dus 2 flinke scheppen Calvé pindakaas met nootjes.
Ook daar weer paar slingers knoflookpoeder/ketjap/scherpe saus en weet ik wat nog meer om het lekker op smaak te krijgen, resultaat was erg lekker moet ik zeggen.
Aangesneden (het grote stuk) en de spiesen op bord met groente prutje met ketjap.



Poe he,wel een beetje heftige kruiden @NasQ , ik heb het er een beetje te dik opgewreven denk ik.
Behoorlijk pittig, ff wennen.
Saté was goed gelukt en lekker mals, al met al weer een mooi avontuur.
Fijne avond allen

Laatst bewerkt: