Vorige keer had ik voor het eerst de bavette klaargemaakt, die ik bij de Makro meegenomen had.
Tegelijkertijd had ik ook de jodenhaasjes daar meegenomen.
Dus die moesten er afgelopen weekend maar eens aan geloven.
Omdat ik diverse (nog niet geproefde) steakkruiden heb, heb ik er voor gekozen ze alle drie verschillend te kruiden.
Geen echte uitschieter uiteindelijk. Allemaal voor herhaling vatbaar.
Even snel van te voren inlezen over de juiste bereidingsmethode en temperatuur. 60 graden Celsius kerntemperatuur zou het worden, aangezien we meer voorkeur voor medium hebben.
5 stuks in de verpakking...

Wie van de drie... (is het lekkerste?)

5 ? 6 minuutjes laten rusten na het bereiken van de 60 kerntemp...
Dit is medium /well done geworden. Toch liever dit dan te rauw. Volgende keer minder kort op het vuur denk ik?

Met een lekker sausje apart op de tafel was het weer een succes.

Mooi compliment van dochterlief.
"Pap, je kan dan wel niet koken, maar dit heb je lekker gemaakt. Dit is ?cht perfect! Dat mag je volgende keer weer doen."

Tegelijkertijd had ik ook de jodenhaasjes daar meegenomen.
Dus die moesten er afgelopen weekend maar eens aan geloven.
Omdat ik diverse (nog niet geproefde) steakkruiden heb, heb ik er voor gekozen ze alle drie verschillend te kruiden.
Geen echte uitschieter uiteindelijk. Allemaal voor herhaling vatbaar.
Even snel van te voren inlezen over de juiste bereidingsmethode en temperatuur. 60 graden Celsius kerntemperatuur zou het worden, aangezien we meer voorkeur voor medium hebben.
5 stuks in de verpakking...

Wie van de drie... (is het lekkerste?)

5 ? 6 minuutjes laten rusten na het bereiken van de 60 kerntemp...
Dit is medium /well done geworden. Toch liever dit dan te rauw. Volgende keer minder kort op het vuur denk ik?

Met een lekker sausje apart op de tafel was het weer een succes.

Mooi compliment van dochterlief.
"Pap, je kan dan wel niet koken, maar dit heb je lekker gemaakt. Dit is ?cht perfect! Dat mag je volgende keer weer doen."
