- Berichten
- 217

Hi,
Deze gisteren gemaakt en hij viel niet tegen.
ingredienten
1/2 cup mosterd
1 of 2 Jalapeno peper (zaad & lijsten verwijderen)
1/4 cup verse limoensap
6 teentjes knoflook
1/2 cup verse koriander
2 1/2 teaspoon verse gember
1 teaspoon gemalen komijn
2 tablespoons honing
zout (naar smaak)
en natuurlijk ??n kip
Bovenstaande ingredienten bij elkaar stoppen in een blender, zelf heb ik de limoensap en zout als laatste er bij gedaan om het geheel op smaak te brengen.
Vlinder de kip door links en rechts langs de ruggengraat te knippen met een goede schaar, bij voorkeur een wildschaar. Vervolgens draai je de kip om en drukt hem 'plat' op de snij plank.
Bestrooi de knip lichtjes met wat zout en smeer het geheel in met de marinade uit de blender, zorg ook dat er voldoende marinade onder de huid komt. Dit was mijn enige verbeterpunt in deze kip, Ik denk dat ik hem volgende keer hier en daar injecteer.
De Kip in een ziplock zak of vacumeer hem en laat hem een uurtje of 8 rusten in de koelkast. Laat de kip op kamer temperatuur komen als je hem uit de koelkast haalt.
Stook de bbq op, ik had hem op 200 graden ingericht voor half direct en half indirect. Als de kip op de dikke delen de 71 graden aan tikt is de kip goed, 10 min laten rusten voor opdienen.





Kip vlinderen
https://www.youtube.com/watch?v=l-8tMEwBnSA
Recept: The Homesick Texan Cookbook