- Berichten
- 5.104
Eigen gemaakt en beproefd recept voor een lekker gehaktbrood.
- 900 gr. rundergehakt
- 300 gr. varkensgehakt
- 1 middelgrote ui. Fijn snipperen
- 3 tenen knoflook (minimaal)

- 2 eetlepels italiaanse kruiden ( bv van Beekum)
- 2 theelepels gemalen zwarte peper
- 2 eieren
- 1 klein blikje tomaten puree
- 20 stuks stevig groene olijven (uit die tapasdoosjes in de supermarkt). In plakjes snijden.
- 20 stuks semi zongedroogde tomaatjes (idem). Klein snijden
Paneermeel als nodig.
Mix alles lekker door elkaar. Doe tomaat en olijf er als laatste bij. Anders worden deze teveel geplet.
Doe de gehaktmix in een kom (bv een cakedoos) en laat lekker opstijven in de koelkast
Sla een aluminium grill bakje plat of pak een aluminium schaal en prik daar veel gaten in. (vet moet weg kunnen)
Q op 160 tot 170 C roostertemp. Dome temp rond de 180 C.
In het midden, indirect, boven een lekblak plaatsen en lekker laten garen tot een kerntemp van 73 á 75 C.
Tijd pakweg 2 h.
Dan eraf halen, ff laten staan en vervolgens attaque.
Eet smakelijk.

Laatst bewerkt door een moderator: