BasBQ
Beef en Steak

Italiaanse Porchetta

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Mijn Italiaanse porchetta heb ik gemaakt van een halve buik met zwoerd zonder been.
De zwoerd laag heb ik ingesneden maar je kunt er ook voor kiezen kleine gaatjes er in te prikken zodat je een crispy zwoerdje krijgt.

t2gZVmbPV9Nmhd93wfsPooErj1vjURzKoCwdSyH9rEUKpR5emKtYCPkPMtO_XBCQJKAct6mhFhMH53rgPK2uTSqocSyWOlHmrXDAVKpcaLmsFxDzGu-O0VC03Br5YU2PiXPr3604sQ=w640-h361-no


Als dat gedaan is doe ik er aan beide zijden gemalen zwarte peper en lekker veel gemalen zeezout op.
Vervolgens heb ik dit ingewreven.
Dan word het tijd om een kruiden olie/pasta te gaan maken. Daar heb ik de volgende ingredi?nten voor gebruikt:
de blaadjes van rozemarijn, tijm en salie. Een bol knoflook, venkel zaadjes en een flinke scheut olijfolie.
Dit alles gaat in een keukenmixer en ik mix er een mooie pasta van.
Als dit klaar is smeer ik de vleeskant in met de kruiden olie/pasta en wrijf het goed in.
Dan gaat het afgedekt (met de zwoerd kant naar boven) een nacht in de koelkast.

o2hbGm-y05e-7wt8rHzdrZYVLNRv_qKrFyoXE-9HH7d37nqkosQ5j0KE3fRZ9cmD1yuZzcXNMaE6BqqeGyWQ9Zrz2wM4F4UwpBFG7V9aShAP5oXco8ww2bkqnfoEhhIvzkZBd2lN7Q=w640-h361-no


6pRi6CcL7vtadtwwgUkwzWXsXEGJXIHxKvVKNtezGvXmXa4xzK9KarQ3ovj-t9ulkUOGrvDn9d-f580Aqwt3oe6eZ5dHdkokcOhsQRoqOn1L3VIXsEt3xNGNhbvqjRGFKNqZ0DUZoA=w640-h361-no


De volgende dag haal ik hem uit de koelkast en rol het buikspek (met de zwoerd laag aan de buitenkant) op
en knoop ik hem op met slagers touw. Gewoon net als een rollade. Als mijn porchetta op kamer temperatuur is
kan hij op de barbecue bij een temperatuur van 150? C. Ik ga de porchetta indirect garen naar een kern temperatuur
van 65? C. en omdat ik een gas barbecue gebruik leg ik er 2 aluminium pakketjes met whiskey wood chips op de
brander om natuurlijk wel de ultieme barbecue smaak te krijgen.

jbrrwrp0S1STVJBvbZ8WO9kNyJLz1OlpMZDWRs9lv_JiAyOmwd-jb_zf2qe85p-Vn4FIKmxk7-axbhKrAOvIfs8XAwXWDpEX2e8zoit0CdVYMZL4MQoq3NNYJxqcpOFYx_l5tqazUw=w640-h361-no


3WnEIQ39t9uRHgKtGHIN80bMwyOhpFdnwzCCaANjFAP5MlEwl2zBlopVeqF4JGBzO80p1J-q9KSfc7Lfont-DYTrnkWjsJZ8T12iB4dR6JTvxlmB-Ra9bwCorLRkMzEeZKDB7obn0w=w640-h361-no


y1Lbg_KmLXkdu3oT5lQe327fHd2WMocaW4hQG7Cmo69haGpwnH9gn_jayXwJr2pmpZ8kmcwfA9ygPP6iiqBmK3SLZR3Pk4gI-klvEFWuud1RFWvktXx2Uq7SwvrCr2A9rxSozeISQQ=w640-h361-no


Als mijn porchetta een crispy zwoerdje heeft en een kern heeft bereikt van 65? C. dek ik hem af met aluminium
folie en laat het geheel een half uurtje rusten.

6B0xuXR5IOD6HgaWyILN3LrkzXlktYQLPm-K1qWmNCxSWZRPycH9I1Ljv3zRrNGZGzYbDewlJSx7c5jfcIaDbv1e0ss5NNbaxc1V2WpZpMUGFgSaZm3iQzaZ81TyTVKtTvfjFZop1Q=w640-h361-no


Dan is het tijd om mijn Italiaanse porchetta aan te gaan snijden!

3q1ssAnVTzBKRIJUfiMwvEYR3e0cO8DNAfy_Y7-fDCqqtiHkK7Nc6kwXrpfd-1uR9c-kLVFMj69ciDn6hWI4xhHTe3yVRwmVHEEu7oBmvoQirgql6EbBjAoxYaCvCcgU_YEiIG5w0Q=w640-h361-no


En dan het eind resultaat.

HdoBtGqrJAnhJ2mCMsVmc4ufzGhfjchQijlIkDb_sGHb9pgzYUzAhzh9VuzOaRikpNUgm_KJMuJV3Rkj819pO1XZg1NawojyotpM2URxgVOQXd3QVLWpfg6vPLov4QOLcjcImsVoXQ=w640-h361-no


Ik kan je vertellen dat het erg lekker was, smaakvol,sappig en een crispy zwoerdje, eet smakelijk!

lBg28qv4G3hoT0L8AnQL2tzvAZhl-H6NNbGZJ8JImk_HdlzplhdlH8woS0ondvr1RD7TvN7d9ruQ2dNg2SeJInfltRgoneTpAIXjcx7AIQQutZCwBx_vzqVvU-tP5kVEyQ-FMzxwQg=w640-h361-no


Dit was mijn eerste topic op dit fantastische forum en ik vind het erg leuk om dit te delen met jullie.
Wil je de hele vlog zien? Kijk dan op mijn YouTube kanaal BensBQ via onderstaande link:
https://www.youtube.com/watch?v=DUBoDOWOT9U
Wil je een versnelde video zie? Kijk dan op mijn Facebook BensBQ via onderstaande link:
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/360959567582510/

http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ

 
Ziet er goed uit Ben, mooie duidelijke foto's en beschrijving. Deze gaan we op het "to do" lijstje zetten

Gr. Mike


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi hoor!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
lekker, lust ik
 
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan