goeienavond 
voor het eerst in - volgens mij - jaren weer eens wat gepost op dit forum. Ik heb overigens niet stilgezeten qua bbq en kijknog regelmatig wat men hier maakt.
Vandaag was het tijd voor een stuk gerookte zalm, een kip met Italiaanse knoflook-kruiden marinade/brine, en twee pizza’s.
Alhoewel die laatste niet echt compleet op de foto staan, ben ik erg enthousiast geworden over de simpele methode, waarin het pizzadeeg simpelweg op het rooster geplaatst wordt zonder pizzasteen. Het is gemakkelijk en geeft een fantastisch resultaat.
Zalm was volgens een redelijk standaardrecept dat op de website “Coquinaria” staat. Dus pekelen met grof zout en basterdsuiker.
Kip in vieren gesneden, met bot nog aan de kippenborst + vleugel, vind ik het fijnst op de barbecue, want je hebt goede controle over de garing en toch niet te veel stukken.

voor het eerst in - volgens mij - jaren weer eens wat gepost op dit forum. Ik heb overigens niet stilgezeten qua bbq en kijknog regelmatig wat men hier maakt.
Vandaag was het tijd voor een stuk gerookte zalm, een kip met Italiaanse knoflook-kruiden marinade/brine, en twee pizza’s.
Alhoewel die laatste niet echt compleet op de foto staan, ben ik erg enthousiast geworden over de simpele methode, waarin het pizzadeeg simpelweg op het rooster geplaatst wordt zonder pizzasteen. Het is gemakkelijk en geeft een fantastisch resultaat.
Zalm was volgens een redelijk standaardrecept dat op de website “Coquinaria” staat. Dus pekelen met grof zout en basterdsuiker.
Kip in vieren gesneden, met bot nog aan de kippenborst + vleugel, vind ik het fijnst op de barbecue, want je hebt goede controle over de garing en toch niet te veel stukken.