BasBQ
Beef en Steak

Inwijding van de nieuwe BBQ, vuurdoop.

 
 
 
 

richard0501

Gemarineerd
Berichten
1.552
Vandaag met ons De Vliegende Hollander BBQ-team de nieuwe BBQ ingewijd.

Op 5 april paasmorgen 1676 vertrok Willem van der Decken met de Vliegende Hollander vanuit  Terneuzen naar Oost-Indie. Op 5 april 2015 exact 339 jaar later gaat De Vliegende Hollander BBQ-team hun nieuwste kanon voor de BBQ competities inwijden. Capaciteit van de BBQ: 40+ kg heel varken, 40 bierkippen
60+ kg spareribs

Nu enkele sfeerplaatjes


opstarten




Roosters nog schoon



Kanon laden




25kg spareribs



O ja, eerste zon op mijn witte armpjes.





Effen Temperaturen




Missie geslaagd


 
mooie bbq geworden, daar kan je aardig wat monden mee vullen ja. tot volgend weekend in Hoofddorp  :)
 
Ziet er echt helemaal geweldig uit hoor! Mag je trots op zijn!
 
Lijkt me een superprofessioneel apparaat.
Daar kun je wel wat uurtjes plezier mee hebben.
 
Super gaaf apparaat. Als je m meeneemt kom ik volgend weekend even kijken :)
 
Gerard777 zei:
Super gaaf apparaat. Als je m meeneemt kom ik volgend weekend even kijken :)

Nog even wachten tot Tony Stone...

Ceriel zei:
Ribbels zien er goed uit Richard! Tevreden met de werking van de smoker?

Na wat stress gisterenmorgen, om 10:30 50 ribben ontvliezen, afwassen en in de rub zetten, BBQ roosters nog schoonmaken (las en slijpstof verwijderen) stond de BBQ om 11:50 te draaien. om 12:10 was ie op 105 graden, ribben erin. De temperatuur bleef het eerste half uur op zo'n 95 graden (dome thermometers)  steken in de Q, waarschijnlijk door de grote hoeveelheid koude ribben. De Q heeft tot 18:30 stabiel gedraaid op zo'n 10 kg houtpellets.

Uiteraard moeten er nog wat aanpassingen /verbeteringen moet gemaakt ( aanpassing vetopvang, tafel boven het wiel, handvaten op de roosters). Al met al, dik tevreden.  :D
 
Wat een prachtbakkie zeg, mooi werk!
 
Prachtig apparaat mannen  B-)
Mooi stukje vakwerk.
En een heel smakelijke inwijding zo te zien.

Mac
 
Ik gooi mijn petje diep af. 
 
Terug
Bovenaan Onderaan