Beef en Steak

International baconday, spekrollade aan het spit!

 
 
 
 

Veluwse Bob

Gemarineerd
Berichten
1.706
Welkom Bbq genoten!

Vandaag voor mij voor het eerst een (gekochte dus niet zelf opgebonden ) spekrollade.
Zag deze in het rijtje staan met bestellen en met baconweekend in gedachte leek dit mij een mooie om te bereiden.

Dag van tevoren in een mix van knoflook, gember, chipolatakruiden, donkere soyasaus, honing.
De volgende morgen nog effe omgedraaid, rond half 3 uit de koelkast gehaald.
BBQ indirect opgewarmd naar +-150 graden. 2 cherry chunkies erop.
Nog paar keer ingesmeerd met de marinade waar die in heeft ligge zwemmen in de koelkast.
Uiteindelijk naar de 70 graden kerntemperatuur gebracht en nog effe de bbq opgestookt naar 240 graden om dat korstje wat knapperig ( proberen ) te krijgen. Kerntemp geeindigd op 82 graden door de boel nog omhoog te krikken in temperatuur. Toen ging het vet ook wel wat doen, lekker smelten en flink druipen.
Niet helemaal gelukt om een knapperige korstje te krijgen.
Te ongeduldig misschien, al met al was de smaak wel erg lekker!
Spekrollade in combinatie met wat bloemkool was het voor deze avond weer voldoende.
Tussen de lunch al een dikke pannenkoek op met een heerlijk texels skuumkopje van de tap 😜.

20250831_144435.jpg

20250831_145643.jpg

20250831_151343.jpg

20250831_161019.jpg

20250831_164218.jpg


Happy baconday :)
 
Laatst bewerkt:
Prachtige rollade! Knapperige huid en marinade samen is lastig. Maar als de smaak goed is... heerlijk!
 
Prachtige rollade! Knapperige huid en marinade samen is lastig. Maar als de smaak goed is... heerlijk!
Heb dit ook ervaren als lastig, de vrouw zei dat die er misschien nog langer op moest met hoge temperatuur maar ik betwijfel of dat nog iets had gedaan voor een extra korstje.
Hij knapte op meerdere plekken open ipv dat die uit deed harde.
 
LekkerLekkerLekker.
Ziet er goed uit. Ja, het ontbreken van het knappige korstje bij een natte marinade herken ik wel.
Maar, het hoeft maar prima te smaken.
 
Poh, prachtige plaatjes.

Lijkt me heerlijk.
 
LekkerLekkerLekker.
Ziet er goed uit. Ja, het ontbreken van het knappige korstje bij een natte marinade herken ik wel.
Maar, het hoeft maar prima te smaken.
Was voor mij een onbekend iets.
Normaliter marineer in mijn rollades niet!

Weer wat geleerd 😜😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan