- Berichten
- 1.706
Welkom Bbq genoten!
Vandaag voor mij voor het eerst een (gekochte dus niet zelf opgebonden ) spekrollade.
Zag deze in het rijtje staan met bestellen en met baconweekend in gedachte leek dit mij een mooie om te bereiden.
Dag van tevoren in een mix van knoflook, gember, chipolatakruiden, donkere soyasaus, honing.
De volgende morgen nog effe omgedraaid, rond half 3 uit de koelkast gehaald.
BBQ indirect opgewarmd naar +-150 graden. 2 cherry chunkies erop.
Nog paar keer ingesmeerd met de marinade waar die in heeft ligge zwemmen in de koelkast.
Uiteindelijk naar de 70 graden kerntemperatuur gebracht en nog effe de bbq opgestookt naar 240 graden om dat korstje wat knapperig ( proberen ) te krijgen. Kerntemp geeindigd op 82 graden door de boel nog omhoog te krikken in temperatuur. Toen ging het vet ook wel wat doen, lekker smelten en flink druipen.
Niet helemaal gelukt om een knapperige korstje te krijgen.
Te ongeduldig misschien, al met al was de smaak wel erg lekker!
Spekrollade in combinatie met wat bloemkool was het voor deze avond weer voldoende.
Tussen de lunch al een dikke pannenkoek op met een heerlijk texels skuumkopje van de tap
.
Happy baconday
Vandaag voor mij voor het eerst een (gekochte dus niet zelf opgebonden ) spekrollade.
Zag deze in het rijtje staan met bestellen en met baconweekend in gedachte leek dit mij een mooie om te bereiden.
Dag van tevoren in een mix van knoflook, gember, chipolatakruiden, donkere soyasaus, honing.
De volgende morgen nog effe omgedraaid, rond half 3 uit de koelkast gehaald.
BBQ indirect opgewarmd naar +-150 graden. 2 cherry chunkies erop.
Nog paar keer ingesmeerd met de marinade waar die in heeft ligge zwemmen in de koelkast.
Uiteindelijk naar de 70 graden kerntemperatuur gebracht en nog effe de bbq opgestookt naar 240 graden om dat korstje wat knapperig ( proberen ) te krijgen. Kerntemp geeindigd op 82 graden door de boel nog omhoog te krikken in temperatuur. Toen ging het vet ook wel wat doen, lekker smelten en flink druipen.
Niet helemaal gelukt om een knapperige korstje te krijgen.
Te ongeduldig misschien, al met al was de smaak wel erg lekker!
Spekrollade in combinatie met wat bloemkool was het voor deze avond weer voldoende.
Tussen de lunch al een dikke pannenkoek op met een heerlijk texels skuumkopje van de tap

Happy baconday

Laatst bewerkt: