BasBQ
Beef en Steak

Indonesisch stoofvlees

de Swart

Tondelzoeker
Berichten
11
Super lekker en makkelijk Dutch Oven recept.
Ik heb zelf de runderriblappen aangebrande op het gietijzeren rooster met een blokje rookhout. Verder volgens onderstaande recept


20220805_114444.jpg


20220829_140601.jpg
 
Laatst bewerkt:
Niets mis mee. Heb je nig wat over.
Was het vlees goed "draderig" geworden?

Wellicht kun je je verslag wat uitbreidenmet bv.
- setting, temperaturen, tijden,
- foto van het eindresultaat.
 
Lijkt me erg lekker
Hoe lang Was de bereiding @de Swart?
Het vlees een minuut of 3-4 per kant op gietijzer aanbraden en in blokjes snijden. Ondertussen heb ik op het fornuis de andere ingrediënten aan gefruit. Gietijzer er af en hitteschild met rvs rooster plaatsen. Temperatuur +/-140graden. Dutch Oven met de deksel dicht ongeveer 2.5 uur er op. Paar keer doorroeren.
Het vlees valt na 2.5 uur al helemaal uit elkaar.

Super makkelijk en super lekker.
Wij eten dit met rijst en sperziebonen.
Wat over is kan in porties in de vriezer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan