- Berichten
- 302
Vandaag de sate maar gemaakt op basis van het recept van Marcel Nas.
ingrediënten
900 gram.kippedijen
marinade
10 etl ketjap manis
4 teentjes knoflook geperst
4 tl Koriander blad
2 tl komijn
2 el bruine basterdsuiker
2 el olijf olie
1 citroen geperst
2 tl gemalen peper
Sate saus
1 ui
2 tenen Knoflook
3 el ketjap manis
1 potje pindakaas
1 tl sambal
1 el bruine suiker
melk
Bereiding sate
Snij de ui in stukken en pel de knoflook.
Doe de ui knoflook sambal ketjap bruinesuiker in een staaf mixer kom en pureer het.
Fruit het vervolgens aan in een pannetje met een scheutje olie.
Doe de pindakaas erbij en voeg melk toe tot de juiste dikte
Heb de kippedijen in kleine stukjes gesneden.
De marinade gemaakt en alles in een zip lock bag gedaan.
1 nachtje laten marineren.
De volgende dag de stukjes kippedijen aan de spiesjes geregen.
De bbq aangezet op de directe methode.
De spiesjes afgrild tot een kern temp van 70 graden
Bordje opgemaakt met eigen gemaakte sate saus.
En rijst.
Eetsmakelijk.
ingrediënten
900 gram.kippedijen
marinade
10 etl ketjap manis
4 teentjes knoflook geperst
4 tl Koriander blad
2 tl komijn
2 el bruine basterdsuiker
2 el olijf olie
1 citroen geperst
2 tl gemalen peper
Sate saus
1 ui
2 tenen Knoflook
3 el ketjap manis
1 potje pindakaas
1 tl sambal
1 el bruine suiker
melk
Bereiding sate
Snij de ui in stukken en pel de knoflook.
Doe de ui knoflook sambal ketjap bruinesuiker in een staaf mixer kom en pureer het.
Fruit het vervolgens aan in een pannetje met een scheutje olie.
Doe de pindakaas erbij en voeg melk toe tot de juiste dikte
Heb de kippedijen in kleine stukjes gesneden.
De marinade gemaakt en alles in een zip lock bag gedaan.
1 nachtje laten marineren.
De volgende dag de stukjes kippedijen aan de spiesjes geregen.
De bbq aangezet op de directe methode.
De spiesjes afgrild tot een kern temp van 70 graden
Bordje opgemaakt met eigen gemaakte sate saus.
En rijst.
Eetsmakelijk.
Laatst bewerkt: