- Berichten
- 3.965
Dit jaar dank zij de aankondiging op het forum eens lekker op tijd voor Baconday dús de mogelijkheid om wat voor te bereiden.
1. Zeeuws spek omdat ik daar alle ingrediënten voor in huis heb en dit altijd erg positief ontvangen wordt.
2. Iets wat omschreven wordt als "Tiroler spek" daar zijn vele varianten van maar ik kwam op deze uit omdat deze met calvados een keer geproefd denk te hebben.....of dat echt zo is.....Het Tiroler accent en het reeds geconsumeerde bier kan mogelijk wat vertaal / interpretatie fouten hebben veroorzaakt

.
In grote lijnen onderstaand recept gevolgd:
met de volgende aanpassingen:
Bij deze voor iedereen uit Tirol en allen die zich hiermee verbonden voelen: Mocht u bezwaar willen maken of zich gekwetst voelen door de naam "Tiroler spek" bij deze excuus en ik ben altijd bereid de naam te veranderen.
De zaterdag vóór Baconday een vrij mager stuk spek gekocht van net geen 2 kg.
Verdeeld in 4 gelijke stukken en per 2 stukken met bovenstaande pekeloplossingen gevacumeerd en in de koeling gelegd.
In afwachting van de Grote Dag nu dagelijks wentelen , keren , masseren om alle smaken zo goed mogelijk in het vlees te krijgen.
Wordt vervolgd!
1. Zeeuws spek omdat ik daar alle ingrediënten voor in huis heb en dit altijd erg positief ontvangen wordt.
2. Iets wat omschreven wordt als "Tiroler spek" daar zijn vele varianten van maar ik kwam op deze uit omdat deze met calvados een keer geproefd denk te hebben.....of dat echt zo is.....Het Tiroler accent en het reeds geconsumeerde bier kan mogelijk wat vertaal / interpretatie fouten hebben veroorzaakt



In grote lijnen onderstaand recept gevolgd:
met de volgende aanpassingen:
- Majoraan vervangen door oregano 2 gram per kg.
- Zout % Colorozo / nitriet zout én zeezout wat aangepast. Een pekel met 10% zout vindt ik wat te gortig.
Bij deze voor iedereen uit Tirol en allen die zich hiermee verbonden voelen: Mocht u bezwaar willen maken of zich gekwetst voelen door de naam "Tiroler spek" bij deze excuus en ik ben altijd bereid de naam te veranderen.
De zaterdag vóór Baconday een vrij mager stuk spek gekocht van net geen 2 kg.
Verdeeld in 4 gelijke stukken en per 2 stukken met bovenstaande pekeloplossingen gevacumeerd en in de koeling gelegd.
In afwachting van de Grote Dag nu dagelijks wentelen , keren , masseren om alle smaken zo goed mogelijk in het vlees te krijgen.
Wordt vervolgd!