Vandaag een poging gewaagd om aardappelburgers te maken.
Eerst aardappels licht gekookt en gestampt. Peper en zout en grove mosterd erbij. Wat knoflook en ui gebakken en dat er ook door gemengd. 2 augurken fijn gesneden en er doorheen gedaan. Toen met een klein scheutje melk het geheel iets smeuiger gemaakt.
Daarna met de hamburgerpers burgers ervan gemaakt. Deze op folie met olijfolie gelegd en belegd met een plak spek.
Het geheel een uurtje op de Q bij 180 graden indirekt.
Helaas geen goede eindfoto. De burgers waren alleen als puree eraf te halen. Werden niet krokant. De smaak was prima dus het is wel opgekomen.
Ik weet dat ik er eventueel een ei door kan mengen maar dan vind ik het weer zo vast worden. Ik wil een krokante buitenkant en een rulle binnekant.
Wie heeft er goede ideen??
Eerst aardappels licht gekookt en gestampt. Peper en zout en grove mosterd erbij. Wat knoflook en ui gebakken en dat er ook door gemengd. 2 augurken fijn gesneden en er doorheen gedaan. Toen met een klein scheutje melk het geheel iets smeuiger gemaakt.
Daarna met de hamburgerpers burgers ervan gemaakt. Deze op folie met olijfolie gelegd en belegd met een plak spek.
Het geheel een uurtje op de Q bij 180 graden indirekt.
Helaas geen goede eindfoto. De burgers waren alleen als puree eraf te halen. Werden niet krokant. De smaak was prima dus het is wel opgekomen.
Ik weet dat ik er eventueel een ei door kan mengen maar dan vind ik het weer zo vast worden. Ik wil een krokante buitenkant en een rulle binnekant.
Wie heeft er goede ideen??


