- Berichten
- 10.082
Hoi bbq-collega's.
Nadat we bij een oud-collega van mij een middagje/avondje gingen bbq-en begon het te knagen.
We hadden onder andere een porchetta aan het spit gemaakt en die was werkelijk geweldig lekker.
Dus wilde ik ook zo een spit!!!!
Maar ja, het zakte weer een beetje weg en afgelopen week zag ik deze post van Bram:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=21219.0
En ook wij houden wel van een lekkere rollade en met Vaderdag in zicht de knoop doorgehakt: er komt een spit.
5 minuten na het doorhakken van die knoop was hij besteld B-)
En gisteren meteen ff testen natuurlijk.
Omdat het gerecht van Bram me wel erg aansprak heb ik gewoon ordinair plagiaat gepleegd en hetzelfde klaargemaakt, met hier en daar net ff anders.
Een stuk procureur van 2kg, gevuld met klein gesneden knoflookteentjes, bosui, een stengel van bleekselderij en 2 stengels van een venkel knol. Dit aangevuld met een paar jalapeno pepers uit een potje die we nog hadden staan.
Het vlees aan beide zijden ook nog flink in de rub gezet. Dit alles al daags van tevoren gedaan.
Op de dag gevulde puntpaprika's erbij gemaakt.
klein gesneden knoflookteentjes, 2x bosui, een stengel van bleekselderij, een stukje venkel knol en een spaans pepertje in een pannetje met wat olie op de bbq.
Na een kwartiertje eraf gehaald (man, wat rook dat lekker) en gemengd met roomkaas en een beetje bbq rub. Deze vulling in gehalveerde puntparika's gedaan
De schijfjes venkelknol zijn op de bbq geweest om even aan te grillen.
De gevulde paprika's en de gegrilde venkelschijfjes zijn even geparkeerd in de koeling.
Hierna ging de rollade op het spit. Man, wat zit dat er geweldig uit!!!
En dan maar wachten. Vervelend...?..
En na 2 uurtjes was tie bijna klaar.
Nog even de gevulde puntpaprika's met spek omwikkelen en op de bbq.
En ja hoor!!!! Ready!!!!
Ruik je hem???? oooaaaawwhhh wat een fantastische geur
En natuurlijk op het bordje:
Wederom als een koning gegeten. Mijn vrouw zei nog: ik snap dat we niet meer zo vaak gaan uit eten. :blush:
Bedankt voor het kijken
En Bram: thanks dat je me over de streep heb getrokken. Een rotisserie is een prachtige aanvulling. Wat moet je zonder
Groet
Rick
Nadat we bij een oud-collega van mij een middagje/avondje gingen bbq-en begon het te knagen.
We hadden onder andere een porchetta aan het spit gemaakt en die was werkelijk geweldig lekker.
Dus wilde ik ook zo een spit!!!!
Maar ja, het zakte weer een beetje weg en afgelopen week zag ik deze post van Bram:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=21219.0
En ook wij houden wel van een lekkere rollade en met Vaderdag in zicht de knoop doorgehakt: er komt een spit.
5 minuten na het doorhakken van die knoop was hij besteld B-)
En gisteren meteen ff testen natuurlijk.
Omdat het gerecht van Bram me wel erg aansprak heb ik gewoon ordinair plagiaat gepleegd en hetzelfde klaargemaakt, met hier en daar net ff anders.
Een stuk procureur van 2kg, gevuld met klein gesneden knoflookteentjes, bosui, een stengel van bleekselderij en 2 stengels van een venkel knol. Dit aangevuld met een paar jalapeno pepers uit een potje die we nog hadden staan.
Het vlees aan beide zijden ook nog flink in de rub gezet. Dit alles al daags van tevoren gedaan.


Op de dag gevulde puntpaprika's erbij gemaakt.
klein gesneden knoflookteentjes, 2x bosui, een stengel van bleekselderij, een stukje venkel knol en een spaans pepertje in een pannetje met wat olie op de bbq.
Na een kwartiertje eraf gehaald (man, wat rook dat lekker) en gemengd met roomkaas en een beetje bbq rub. Deze vulling in gehalveerde puntparika's gedaan




De schijfjes venkelknol zijn op de bbq geweest om even aan te grillen.
De gevulde paprika's en de gegrilde venkelschijfjes zijn even geparkeerd in de koeling.
Hierna ging de rollade op het spit. Man, wat zit dat er geweldig uit!!!


En dan maar wachten. Vervelend...?..

En na 2 uurtjes was tie bijna klaar.
Nog even de gevulde puntpaprika's met spek omwikkelen en op de bbq.

En ja hoor!!!! Ready!!!!

Ruik je hem???? oooaaaawwhhh wat een fantastische geur


En natuurlijk op het bordje:

Wederom als een koning gegeten. Mijn vrouw zei nog: ik snap dat we niet meer zo vaak gaan uit eten. :blush:
Bedankt voor het kijken
En Bram: thanks dat je me over de streep heb getrokken. Een rotisserie is een prachtige aanvulling. Wat moet je zonder

Groet
Rick